Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov podcast Výsledky výsledky

Messi jedenástku kopal, Anglicko nie. Majú arbitri dvojaký meter?

Center do šestnástky, brániaci hráč objíma útočiaceho. Ten padá. Čo bude nasledovať?

22.11.2022 11:41
Lionel Messi Foto:
Lionel Messi po premenenej jedenástke.
debata (1)

Takmer identické situácie sa odohrali vo dvoch zápasoch na futbalových majstrovstvách sveta v Katare. Skončili sa však rozdielne.

K prvej prišlo v zápase Anglicka s Iránom (6:2). Už vo 4. minúte stiahol jeden z Iráncov vo vlastnom pokutovom území Harryho Maguirea.

Hlavný arbiter ani VAR však nereagovali. V hre sa pokračovalo ďalej, hoci aj spomalené zábery potvrdili, že išlo o jednoznačný nedovolený zákrok, čo si môžete pozrieť aj vo videu:

K veľmi podobnému okamihu prišlo aj na druhý deň. V súboji Argentíny a Saudskej Arábie. Tentoraz však s iným vyvrcholením. Rozhodca sa po poriadne dlhom čase odhodlal k VAR-u a zákrok na Leandra Paredesa posúdil ako nedovolený.

Na základe toho usúdil, že Juhoameričania budú zahrávať pokutový kop. Ten bez problémov premenil Lionel Messi a otvoril skóre.

Mnoho fanúšikov na sociálnych sieťach zostalo po týchto verdiktoch zaskočených, búria sa, smejú. Vy môžete názor vyjadriť v našej ankete:

© Autorské práva vyhradené

1 debata chyba
Viac na túto tému: #Lionel Messi #anglickí futbalisti #argentínski futbalisti #Harry Maguire #MS vo futbale 2022 #Katar 2022