Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov podcast Výsledky výsledky
Majstrovstvá sveta - Skupina C

22.11.2022 o 11:00

Argentína
1 : 2
(1:0)
Saudská Arábia
Naposledy zmenené pred rokom
obnoviť
Filter

Ja vám ďakujem za pozornosť, ale MS v Katare pokračujú ďalšími zápasmi. Tešme sa na ďalšie skvelé vystúpenia všetkých 32 tímov.

Je koniec, Saudská Arábia sa postarala o výhru, ktorá sa zapíše do dejín futbalových majstrovstiev sveta! Argentína neprehrala 36 zápasov po sebe, do Kataru prichádzala ako víťaz Copa América, ale druhý polčas vôbec nezvládla. Outsider skvelou päťminútovkou zaznamenal najväčšie prekvapenie nielen doterajšieho krátkeho priebehu MS, ale celého šampionátu, nech už prinesie čokoľvek.

90+14

Koniec zápasu.

90+14

Marcos Acuňa centroval slabšou pravačkou, loptu hneď poslal preč Ali Al-Bulaihi a neuspel ani Lionel Messi v ďalšej akcii.

90+13

Saudská Arábia ušetrila viac ako polminútu na útočnej polovici ihriska, potom Ali Al-Bulaihi odkopol loptu na tribúnu. Outsider je už veľmi blízko, hrať by sa mala ešte jedna minúta.

90+12

Znova to skúšal na krídle Ángel Di María, poslal veľmi zlý center. Muhammad Al-Owais sa s rozohrávkou ponáhľať nebude, no už má žltú kartu.

90+11

Ángel Di María centrom zľava našiel na hranici malého vápna Juliána Álvareza, jeho hlavička pod brvno smerovala do miest, kde sa nachádzal Muhammad Al-Owais.

90+10

Argentína získala roh. Marcos Acuňa centrom spoluhráčov nenašiel, defenzíva Saudskej Arábie poslala loptu na ďalší roh, no ani ten nebol úspešný.

90+9

Striedanie v tíme Saudská Arábia:
z ihriska odchádza Yasser Al-Shahrani, prichádza Mohammed Al-Breik.

90+9

Yasser Al-Shahrani je odnášaný na nosidlách. Brankár Muhammad Al-Owais ostal po tom súboji s hlavou v rukách sedieť a bol zdesený z toho, čo nechtiac spôsobil.

90+8

Dlho sa nehrá, ale šťastie v nešťastí je, že Yasser Al-Shahrani sa hýbe a komunikuje. Napriek tomu z toho bude v najlepšom prípade silnejší otras mozgu. Tvrdá rana mohla skončiť veľmi škaredo.

90+5

Muhammad Al-Owais išiel za centrom do pokutového územia, rezolútne hral loptu rukami, ale vo výskoku dal nechcene strašné KO svojmu spoluhráčovi. Yasser Al-Shahrani ostal hneď ležať takmer bez pohybu, no Argentína hrala ďalej a ani hlavný arbiter hru neprerušil, pričom to malo byť prvé, čo urobí, keď hráč dostane zásah do hlavy a toto bol ešte tvrdší direkt ako dostal iránsky brankár včera. Nezvládnutá situácia v podaní arbitra Vinčiča.

90+4

Saudská Arábia získala rohový kop. Rozohrala na krátko a snaží sa v rohu zbierať sekundy, čo sa darilo. Nakoniec sa sami hráči vystavili do ofsajdu.

90+3

Muhammad Al-Owais ešte dostal žltú kartu, pretože po faule na svoju osobu logicky spadol a nemal šancu zapojiť sa hneď späť do hry a keďže sa hra neprerušila, tak sa dosť hneval. Za protesty bol teda napomenutý kartou.

90+2

Rodrigo de Paul nakopol loptu do šestnástky, za vysokým pasom išiel brankár Muhammad Al-Owais, ktorý bol faulovaný Otamendim, no hlavný arbiter nechal v hre pokračovať a prišla dorážka, ktorú z čiary odvrátil Abdulelah Al-Amri. Nakoniec sa predsa len pískalo.

90+1

Nadstavuje sa 8 minút.

90

Ángel Di María získal pre Argentínu ďalší priamy kop. Bolo to trochu ďalej, takže centroval Rodrigo de Paul, ale Hassan Tambakti loptu odvrátil. Julián Álvarez ešte získal roh.

89

Striedanie v tíme Saudská Arábia:
z ihriska odchádza Firas Al-Buraikan, prichádza Haitham Asiri.

89

Striedanie v tíme Saudská Arábia:
z ihriska odchádza Nawaf Al Abed, prichádza Abdulelah Al-Amri.

88

Žltá karta pre tím Saudská Arábia (Nawaf Al Abed).

88

Ángel Di María si nabehol na ľavé krídlo, centrom pred bránku za obranu hľadal Lautara Martíneza, no skvele pred ním znova zasiahol Hassan Tambakti.

87

Firas Al-Buraikan má zdravotné problémy a ostáva na trávniku. Potrebuje ošetrenie, takže sa nejaký čas hrať nebude.

86

Saudská Arábia po dlhšom čase pred šestnástkou, ale Salem Al-Dawsari nedostal ideálnu prihrávku. K lopte sa dostal Emiliano Martínez.

85

Ángel Di María centrom ľavačkou našiel na zadnej žrdi Lionela Messiho, ten osamotený hlavičkoval vo výskoku na bránku, no Muhammad Al-Owais to mal pod kontrolou.

84

Strely: 12 – 3
Strely na bránku: 4 – 2

83

Marcos Acuňa sa síce na krídle dostal k centru, ten smeroval priamo do miest, kde kraľoval Muhammad Al-Owais.

82

Žltá karta pre tím Saudská Arábia (Saud Abdulhamid).

81

Rozohrávky priameho kopu sa podľa očakávaní chopil Lionel Messi, ale jeho pokus ľavačkou smeroval nad saudskoarabskú bránku.

80

Žltá karta pre tím Saudská Arábia (Salem Al-Dawsari).

79

Ángel Di María sa nepresadil na hranici šestnástky a neuspel ani oblúčik Lionela Messiho, lenže toho fauloval Mohamed Kanno a Argentína získala priamy kop v ideálnej pozícii na strelu.

78

Striedanie v tíme Saudská Arábia:
z ihriska odchádza Saleh Al-Shehri, prichádza Sultan Al-Ghanam.

77

Marcos Acuňa vymenil Lionela Messiho pri zahrávaní rohových kopov. Jeho center hlavičkoval nad bránku Enzo Fernández.

76

Žltá karta pre tím Saudská Arábia (Ali Al-Bulaihi).

75

Muhammad Al-Owais vybehol vysoko zo šestnástky a sklzom odvrátil loptu pred Lautarom Martínezom. Z diaľky ho skúsil prehodiť Ángel Di María, neposlal ideálny pokus.

74

Nákop na hrot ofenzívy nebol úspešný, Lisandro Martínez hlavou posunul loptu na svojho gólmana Emiliana Martíneza.

73

Saudská Arábia zatlačená vo svojej šestnástke, momentálne sa Argentína nevie dostať do nebezpečnejšieho zakončenia.

72

Prudký center pred bránku vyrazil z malého vápna Muhammad Al-Owais a tento brankár si následne poradil aj so zakončením Ángela Di Maríu k bližšej žrdi.

71

Striedanie v tíme Argentína:
z ihriska odchádza Nicolás Tagliafico, prichádza Marcos Acuňa.

70

Firas Al-Buraikan sa pri predošlom zákroku, kedy odvrátil prihrávku na Juliána Álvareza, podľa všetkého zranil a potrebuje ošetrenie priamo na ihrisku.

69

Lautaro Martínez sa dostal k zakončeniu po centri Lionela Messiho z rohového kopu, nemieril presne a Muhammad Al-Owais sa s rozohrávkou nebude ponáhľať.

68

Lionel Messi vymyslel peknú kolmicu do šestnástky, Julián Álvarez tam potreboval byť o chvíľu skôr ako vracajúci sa Firas Al-Buraikan.

67

Žltá karta pre tím Saudská Arábia (Abdulellah Al-Malki).

67

Julián Álvarez centroval zľava pred bránku, situáciu vo vzduchu bez problémov vyriešil Muhammad Al-Owais.

66

Lionel Messi prešiel sprava do šestnástky, prihrával do druhej vlny na dvojicu spoluhráčov. Pred nimi čítal hru zase Hassan Tambakti.

65

Yasser Al-Shahrani poslal preč ďalší center Messiho z rohového kopu. Protiútok však Saudskej Arábii nevyšiel.

64

Lautaro Martínez minul center na prvú žrď, Argentína získala aspoň roh. Messiho pas odvrátil okamžite Mohamed Kanno. Následne sa lopta vrátila a voľný Lisandro Martínez na malom vápne trafil Tagliafica, ktorý loptu tečoval na bránku. Muhammad Al-Owais vytiahol fantastický zákrok.

63

Julián Álvarez nabiehal na kolmicu od Messiho za obranu, zastaviť ho zase dokázal výbornou pozičnou hrou Hassan Tambakti.

62

Salem Al-Dawsari sa individuálne nepresadil, zastavil ho obranca Lisandro Martínez, no jeho rozohrávka dopredu presná nebola.

61

Hassan Tambakti pokračuje v kvalitnom výkone. Vyriešil prihrávku za obranu a Lautaro Martínez ho navyše fauloval.

60

Polhodina a nadstavený čas, takže možno až štyridsať minút má Argentína na to, aby otočila výsledok stretnutia proti Saudskej Arábii a odvrátila prvé prekvapenie na MS 2022.

59

Striedanie v tíme Argentína:
z ihriska odchádza Cristian Romero, prichádza Lisandro Martínez,
z ihriska odchádza Alejandro Gómez, prichádza Julián Álvarez,
z ihriska odchádza Leandro Paredes, prichádza Enzo Fernández.

59

Alejandro Gómez sa síce zamotal vedľa svojho vápna, napádala ho dvojica hráčov. Nakoniec sa pískal faul.

58

Hassan Tambakti po ďalšom súboji v miernych problémov, pretože bol faulovaný. Ťažšie sa dvíhal z trávniku, no bude v poriadku.

57

Lautaro Martínez dostal prihrávku do šestnástky, prestrčil loptu vedľa seba a Lionel Messi mohol mať ideálnu streleckú pozíciu, ale fantastickým sklzom mu loptu vypichol v poslednej chvíli Hassan Tambakti.

56

Lautaro Martínez faulovaný v strede poľa, Argentína sa môže po dlhšom čase usadiť na lopte a skonsolidovať sa po dvoch tvrdých ranách.

55

Favorit znova prišiel o loptu v strede ihriska, ale Nawaf Al Abed bol tentoraz zastavený Paredesom. Navyše fauloval.

54

Argentína v obrovskom šoku, toto čakal málokto! Juhoamerický tím začína byť nervózny a vidieť to už aj na gestikulácií niektorých hráčov.

53

Tím Saúdská Arábie práve strelil gól!
Neskutočné momenty, outsider otáča skóre za päť minút. V tejto situácii ešte Firas Al-Buraikan neprestrelil Otamendiho, ale k lopte sa dostal SALEM AL-DAWSARI, fantasticky sa zbavil dvojice hráčov, potom aj tretieho a okolo štvrtého krásnou strelou do rohu bránky nechal Martíneza v úlohe štatistu.

52

Saudská Arábia sa po góle snaží byť naďalej aktívna. Argentína má problém dostať sa naspäť na koňa.

51

Znova menšie zaváhanie pred šestnástkou Argentíny, ale Firas Al-Buraikan si loptu nespracoval ideálne. Následne neuspel ani Saud Abdulhamid.

50

Argentína musí reagovať. Doteraz bola lepším tímom, ale strelila iba jeden gól. Tri jej neboli uznané pre ofsajdy. Saudská Arábia skórovala z vôbec prvej strely!

48

Tím Saúdská Arábie práve strelil gól!
Obrovská radosť na strane outsidera. Prihrávku pred šestnástku podcenili obaja argentínski stopéri, SALEH AL-SHEHRI si loptu posunul cez Romera do vápna a krížnou strelou okolo Martíneza k vzdialenejšej žrdi vyrovnáva.

47

Ángel Di María sa znova dostal do postavenia mimo hry. Druhé dejstvo začína celkovo opatrne.

46

Ani jeden tréner cez prestávku nestriedal. Saudská Arábia urobila jednu zmenu v nadstavenom čase, keďže nútene odstúpil Salman Al-Faraj.

46

Začal sa druhý polčas.

Lionel Messi je jediným strelcom doterajšieho priebehu stretnutia. Premenil penaltu. Okrem toho sa Argentína dostávala veľmi často do ofsajdov, kvôli tomu jej neboli uznané až tri góly.

45+7

Prvý polčas sa skončil.

45+5

Kapitánsku pásku prebral Salem Al-Dawsari.

45+4

Striedanie v tíme Saudská Arábia:
z ihriska odchádza Salman Al-Faraj, prichádza Nawaf Al Abed.

45+3

Kapitán Salman Al-Faraj znova leží na trávniku a jeho zdravotné problémy pretrvávajú. Striedať bude musieť ešte pred polčasom.

45+2

Ángel Di María si našiel prihrávku Messiho na pravom krídle, center mu nevyšiel. Následný pas na krídelníka Juventusu bol presnejší, v páde zakončoval spred päťky slabo. Muhammad Al-Owais s tým nemal problém.

45+1

Nadstavuje sa 5 minút.

45

Lionel Messi nákopom za obranu nenašiel žiadneho zo spoluhráčov, loptu si poľahky pozbieral brankár Muhammad Al-Owais.

44

Salem Al-Dawsari padá v pokutovom území, penalta z toho nebude. K lopte sa dostal brankár Emiliano Martínez.

43

Lionel Messi dobrým centrom na prvú žrď našiel hlavu Lautara Martíneza, trafil protihráča. Odrazenú loptu mal v skvelej pozícii na hranici šestnástky Rodrigo de Paul, trestuhodne ju odkopol na tribúnu.

42

Alejandro Gómez faulovaný po rozohrávke rohu na krátko, Abdulellah Al-Malki „daroval“ Argentíne priamy kop vhodný na center.

41

Cristian Romero si nabehol do šestnástky, pred bránkou nenašiel spoluhráčov. Tá sa ešte odrážala k Messimu, pozor si na neho dal Ali Al-Bulaihi.

40

Blíži sa záver úvodného polčasu, ale ako sme si už zvykli, tak vysoký nadstavený čas bude na MS v Katare tradíciou, takže pod nejakých päť minút asi nepôjdeme ani teraz.

39

Ďalší faul, tentoraz bol obeťou v strede ihriska Lautaro Martínez. Medzitým sa Salman Al-Faraj vrátil do hry.

38

Nicolás Otamendi a Nicolás Tagliafico si nerozumeli na ľavom krídle, lopta skončila mimo ihriska. Krátko na to potrebuje ošetrenie Salman Al-Faraj.

37

Alejandro Gómez faulovaný na útočnej polovici, previnil sa Salem Al-Dawsari. Je to však ďaleko od bránky aj na prípadný center.

36

Desať minút do konca riadneho hracieho času v prvom polčase. Uvidíme do prestávky ešte nejaký regulárny gól na jednej či druhej strane?

35

Lionel Messi poslal kolmicu za obranu, Lautaro Martínez si znova vychutnal brankára a dostal loptu do siete. Opäť bol nachytaný v postavení mimo hry. Kvôli tomuto dôvodu nebol Argentíne uznaný už tretí gól.

33

Salem Al-Dawsari sa proti dvojici hráčov Argentíny na krídle nedokázal presadiť, nevyšla ako kontra favorita. Messi nepresne hľadal Gómeza.

32

Salem Al-Dawsari nekopol center ideálne, ten si našiel Emiliano Martínez. Po založení protiútoku sa znova máva ofsajd, bol v ňom Ángel Di María.

31

Ali Al-Bulaihi faulovaný vedľa šestnástky súpera, takže outsider tohto stretnutia získava po rohu aj priamy kop.

30

Saudská Arábia získala rohový kop, center pred bránku defenzíva Argentíny odvrátil do bezpečia.

29

Mohamed Kanno sa ocitol na pravej strane šestnástky, poslal loptu pred bránku. Cristian Romero ju odvrátil na rohový kop.

28

Situáciu ešte preveroval systém VAR a gól neplatí. Lautaro Martínez nabiehal z veľmi tesného ofsajdu.

27

Argentína dala gól. Rodrigo de Paul vymyslel skvelú prihrávku za obranu, nabehol si na ňu Lautaro Martínez a prehodil vybiehajúceho gólmana Muhammada Al-Owaisa, lenže gól pred tesný ofsajd neplatí.

26

Nicolás Tagliafico si síce prebral loptu na ľavom krídle, potom neprihrával presne. Napriek tomu Argentína znova na lopte.

25

Saleh Al-Shehri si dal na útočnej polovici loptu ďalej od nohy, zobral mu ju Nicolás Otamendi a arabský útočník fauloval.

24

Ángel Di María v ďalšom ofsajde. Argentínčania sa mimo hry dostali už štvrtýkrát za posledných päť minút.

23

Lionel Messi dostal loptu za obranu, razom šiel sám na kasu a gólmana si skúsene vychutnal, ale gól pre ofsajd neplatí.

22

Práve Alejandro Gómez centroval zľava do pokutového územia, hlavičkový súboj Lionel Messi prehral. Aj keby sa mu podarilo zakončiť, mával sa ofsajd.

21

Alejandro Gómez vyskúšal strelu spred pokutového územia, mieril nad bránku Saudskej Arábie. Muhammad Al-Owais nemusel zasahovať.

20

Lionel Messi si na hranici šestnástky obhodil jedného protihráča, druhý mu loptu včas odkopol, pretože už si to chystal na ľavačku.

19

Nahuel Molina potiahol loptu po pravom krídle, tam bol jeho center zablokovaný. Krajný obranca bude vhadzovať aut.

18

Saudská Arábia sa usadila pred šestnástkou Argentíny, nevymyslela nič zaujímavé. Kontru na druhej strane mohol potiahnuť do šance Lautaro Martínez, nachádzal sa v ofsajde.

17

Saud Abdulhamid centroval sprava do vápna, Leandro Paredes zrazil loptu. Zmocnil sa jej Emiliano Martínez.

16

Salman Al-Faraj centrom z priameho kopu v šestnástke Argentíny nenašiel nikoho, defenzíva loptu odvrátila do bezpečia.

15

Saud Abdulhamid faulovaný v strede ihriska, previnil sa Alejandro Gómez. Arabský tím sa snaží dostať sa do zápasu, to sa nedarí.

14

Rodrigo de Paul poslal loptu prenesením hry doprava, Ángel Di María neodhadol odskok a vhadzovať bude môcť Yasser Al-Shahrani.

13

Emiliano Martínez si poľahky stiahol nepresný nákop za obranu Argentíny, môže rozohrávať cez svojich stopérov.

12

Yasser Al-Shahrani si nabehol na ľavé krídlo, pas do týchto priestorov presný nebol a skončil mimo hracej plochy.

11

Prvýkrát v zápase v šestnástke aj Saudská Arábia, no prihrávku do nej okamžite odvrátil odkopom Rodrigo de Paul.

10

Argentína dala gól!
LIONEL MESSI penaltu bez problémov premenil, loptu poslal po trávniku po svojej ľavej ruke, Muhammad Al-Owais si vybral opačný smer. Skvelý štart stretnutia pre juhoamerického šampióna.

9

Leandro Paredes faulovaný bol pri snahe hlavičkovať z predošlého rohového kopu a nasleduje penalta pre Argentínu!

8

Ešte pred zahratím priameho kopu hlavný arbiter prerušil hru a ide sa pozrieť na záznam cez VAR, pretože podľa všetkého fauloval Saud Abdulhamid Leandra Paredesa.

7

Mohamed Kanno fauloval vedľa svojej šestnástky, Rodrigo de Paul získal pre Argentínu ďalšiu štandardnú situáciu.

6

Lionel Messi centrom z rohu spoluhráčov nenašiel, loptu boxoval do bezpečia gólman Muhammad Al-Owais.

5

Saudská Arábia zatiaľ podľa očakávaní zameraná na defenzívu, keďže Argentína sa snaží byť aktívnym tímom. Získala roh.

4

Abdulellah Al-Malki pritvrdil v stredovom kruhu, odniesol to Lautaro Martínez. Drží si nohu, no bude v poriadku.

3

Leandro Paredes fauloval v strede ihriska, Saudská Arábia sa prvýkrát usadila na lopte a pokúsi sa prejsť dopredu.

2

Lautaro Martínez posunul loptu v šestnástke na Lionela Messiho, ten mohol pokusom k žrdi otvoriť skóre, lenže bravúrne zasiahol Muhammad Al-Owais.

1

Lionel Messi s kapitánskou páskou vedie Argentínu v tradičnom modro-bielom prevedení proti zelenej Saudskej Arábii k prvej výhre na MS. Poďme sa spoločne presvedčiť, či sa naplnia papierové predpoklady.

1

Stretnutie sa práve začalo.

Úvodné zostavy:

Argentína: Em. Martínez – Molina, C. Romero, Otamendi, Tagliafico – de Paul, Paredes – Di María, Messi ©, A. Gómez – La. Martínez.
Náhradníci: Rulli, Armani – Li. Martínez, Foyth, Montiel, Pezzella, Acuňa, Mac Allister, E. Palacios, Fernández, Gui. Rodríguez, Á. Correa, Dybala, J. Álvarez.

Saudská Arábia: Al-Owais – Abdulhamid, Tambakti, Al-Bulaihi, Al-Shahrani – Al-Buraikan, Kanno, Al-Malki, Al-Faraj ©, Al-Dawsari – Al-Shehri.
Náhradníci: Al Rubaie, Al-Aqidi – Al-Amri, Al-Ghanam, Al-Dawsari, Madu, Al-Breik, Al-Najei, Bahebri, Al-Aboud, Otayf, Al-Hassan, Asiri.

Argentína chce vyhrať pre Lionela Messiho, ktorého čaká piaty a zároveň posledný šampionát. Patri medzi najväčších favoritov MS v Katare a skupina by mala byť jasnou záležitosťou. Duel proti Saudskej Arábii vyzerá na jasnú výhru. Juhoamerický tím prichádza na turnaj ako víťaz Copa América, odkedy hrá výborne a dosahuje úspešné výsledky.

Saudská Arábia je papierovo najslabším tímom v skupine C. Proti Argentíne, Mexiku aj Poľsku môže iba prekvapiť. Pri piatich účastiach na MS postúpila ázijská krajina zo skupiny iba raz a to v roku 1994. Zdá sa, že tréner Hervé Renard a jeho zverenci to teraz nedokážu zopakovať.

Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 11:00.

Argentína

Argentína

  • Em. Martínez
  • Molina
  • C. Romero (59. Li. Martínez)
  • Otamendi
  • Tagliafico (71. Acuňa)
  • de Paul
  • Paredes (59. Fernández)
  • Di María
  • Messi (C)
  • A. Gómez (59. J. Álvarez)
  • La. Martínez
Saudská Arábia

Saudská Arábia

  • Al-Owais
  • Abdulhamid
  • Tambakti
  • Al-Bulaihi
  • Al-Shahrani (90+9. Al-Breik)
  • Al-Buraikan (89. Asiri)
  • Kanno
  • Al-Malki
  • Al-Faraj (C) (45+4. Al Abed
  • 89. Al-Amri)
  • Al-Dawsari
  • Al-Shehri (78. Al-Ghanam)