Potvrdené, Zidane odchádza z Realu. Preberie kormidlo Conte?

TASR, Pravda | 27.05.2021 07:23, aktualizované: 
Zinedine Zidane Foto: ,
Zinedine Zidane.
Zinedine Zidane už nie je tréner futbalistov Realu Madrid. Španielsky klub vo štvrtok potvrdil jeho rezignáciu, o ktorej už predtým špekulovali tamojšie médiá.

Pôvodne mala jeho zmluva trvať do leta 2022.

Zidane s okamžitou platnosťou ukončil kontrakt po nevydarenej sezóne, v ktorej Real prvýkrát za 11 sezón nezískal žiadnu trofej.

Cez víkend prehral boj o ligový titul s Atléticom Madrid, v Lige majstrov stroskotal v semifinále na Chelsea Londýn, pripomenula agentúra AFP.

Antonio Conte Čítajte viac Titul a koniec. Conte opúšťa Inter, vraj nemieni spolupracovať na zmene

Francúzsky kouč tak ukončil svoje druhé pôsobenie v Reale, kde prvýkrát prišiel v januári 2016. S tímom potom získal o rok neskôr titul a priviedol ho aj k víťaznému hetriku v Lige majstrov.

Z klubu odišiel v máji 2018 a vrátil sa opäť v marci 2019. V roku 2020 vybojoval s tímom ďalší španielsky titul i triumf v domácom Superpohári.

„Musíme rešpektovať jeho rozhodnutie a oceniť jeho profesionalitu, odovzdanosť tímu, vášeň a všetko, čo spravil pre klub. Zidane patrí k legendám Realu Madrid, vie, že navždy zostane v našich srdciach, a že Real Madrid bude vždy jeho domov,“ uviedol „biely balet“ v stanovisku.

Zinedine Zidane Čítajte viac Vysvetlite mi pravidlá, žiadal rozladený Zidane. Koeman radšej prepol na Juventus

Zahraničné médiá špekulujú o tom, že jeho nástupcom by mohol byť Antonio Conte, ktorý po zisku talianskeho titulu skončil na lavičke Interu Miláno.