Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Titul a koniec. Conte opúšťa Inter, vraj nemieni spolupracovať na zmene

Tréner Antonio Conte už nebude pôsobiť v talianskom futbalovom klube Inter Miláno. K stredajšiemu ukončeniu spolupráce prišlo podľa webovej stránky úradujúceho majstra, ktorého dres si oblieka aj slovenský obranca Milan Škriniar, po vzájomnej dohode.

26.05.2021 19:53 , aktualizované: 20:16
Antonio Conte Foto: ,
Antonio Conte s hráčmi Interu.
debata (1)

„Chceme sa Antoniovi poďakovať za mimoriadnu prácu, ktorú zavŕšil naším 19. titulom v najvyššej súťaži. Antonio Conte zostane naveky súčasťou histórie nášho klubu,“ napísal Inter v stanovisku.

Päťdesiatjedenročný Conte nemal podľa medializovaných informácií záujem spolupracovať na zmene, ktorá údajne čaká na klub v budúcej sezóne.

Inter Miláno, Milan Škriniar Čítajte viac Škriniar sa tešil s trofejou. Neapol zakopol, miestenku do LM získal Juventus

Čínski majitelia zo spoločnosti Suning Group údajne plánujú pre nepriaznivú finančnú situáciu znížiť náklady na platy až o 20 percent.

"Chcú čo najviac ušetriť pri nákupe nových hráčov, na platoch a tiež získať pri predaji svojich najdrahších futbalistov.

To je prístup, aký Conte považuje za nezlučiteľný s ambíciami hrať v Európe na najvyššej úrovni," napísala agentúra AFP.

Conte prišiel do Milána v lete 2019 a zmluva mu mala vypršať v roku 2022. Kouč doviedol klub k prvému titulu majstra krajiny od roku 2010.

Zahraničné médiá spájajú Conteho ďalšie pôsobisko najmä s Realom Madrid, kde by mohol nahradiť Zinedina Zidana.

Zinedine Zidane Čítajte viac Real Madrid možno bude hľadať trénera. Zidane naznačil, že po sezóne odíde

Kroos: Správy o Zidanovom odchode sú lož

Stredopoliar španielskeho tímu Toni Kroos však odmietol tvrdenia, že Zidane informoval hráčov o úmysle skončiť vo funkcii.

"Neviem, čo plánuje. Písalo sa o tom v Španielsku a dokonca preniklo aj do Nemecka, že oznámil mužstvu svoj odchod. To bola lož.

‚Zizou‘ a ja máme taký vzťah, že by mi to určite povedal. Neviem však, ako to dopadne," citoval slová 31-ročného stredopoliara internetový portál realtotal.de.

Zinedine Zidane. Foto: SITA/AP, Pablo Morano
Zinedine Zidane Zinedine Zidane.

Po sezóne bez trofejí sa chce francúzsky kouč, ktorý má zmluvu do roku 2022, podľa vlastných slov v pokoji porozprávať s vedením.

„Sezóna bez trofeje nie je pre Real nikdy dobrá. O titul sme však bojovali do poslednej chvíle. Už sú tu samozrejme otázky, čo bude v novej sezóne. Som si istý jednou vecou. Budeme bojovať o všetko. O tom nepochybujem,“ povedal Kroos.

šport fb šablóna Dávame do pozornosti Aktuality, diskusie, komentáre... Pridajte sa k nám a sledujte našu FB stránku Šport.Pravda.sk

Standings provided by SofaScore LiveScore
1 debata chyba
Viac na túto tému: #Inter Miláno #Milan Škriniar