Karius sa stal po kikse opäť terčom posmeškov. Nie je to fér, zastal sa ho Greif

Pravda, SITA | 20.09.2019 08:34, aktualizované: 
Zo šiestich gólov úvodného zápasu K-skupiny Európskej ligy medzi Slovanom a Besiktasom (4:2) na Tehelnom poli si najväčšiu pozornosť vyslúžil ten úvodný.
Chyba Lorisa Kariusa, ktorú využil Andraž Šporar. Foto: SITA, Branislav Bibel
Loris Karius, Andraž Šporar Chyba Lorisa Kariusa, ktorú využil Andraž Šporar.

V 14. minúte sa dopustil veľkej chyby hosťujúci brankár Loris Karius po dlhom výkope gólmana Slovana Dominika Greifa. Karius sa snažil loptu odhlavičkovať, pri čom sa zrazil so spoluhráčom Pedrom Rebochom. Andraž Šporar nedorozumenie využil a skóroval do prázdnej bránky.

Karius krátko po prehratom stretnutí napísal niekoľko viet na Instagrame.

"Viem, že tento zápas bolí. Nás v tíme a aj vás fanúšikov. Môžete byť nahnevaní a sklamaní. Za prvý gól beriem zodpovednosť na seba, lopta mala byť pokrytá lepšie. Aj po tomto momente sme mohli vyhrať, veci sa však nevyvíjali v náš prospech, vrátane inkasovaného gólu v závere.

Prosím vás, držme spolu. Celý klub. Stále hráme v tejto sezóne o všetko. V pondelok večer nás čaká dôležitý zápas, potrebujeme vašu podporu, aby sme sa cez toto preniesli. Buďme spolu a vybojujme 3 body, tím pre vás odvedie všetko," burcuje Karius pri spoločnej snímke tímu.

„Niektoré veci sa skrátka nezmenia,“ napísal k videu s inkasovaným gólom jeden z fanúšikov na Twitteri. „Karius, dokážeš sa aspoň 5 minút nestrápňovať?“ dodal ďalší.

Nemecký brankár je smutným hrdinom finále Ligy majstrov 2018. Ešte v drese Liverpoolu inkasoval dva nešťastné góly pri prehre s Realom Madrid 1:3. Za chyby čelil smrteľným vyhrážkam zo strany fanúšikov.

Tréner Jürgen Klopp neskôr povedal, že zápas dohrával s otrasom mozgu.

Triumf Slovana nad Besiktasom v Európskej lige Fotogaléria - 22 fotiek Všetky fotky
Tehelné pole pred zápasom Slovan - Besiktas.

Greif: Som hrdý na chalanov

Domáci brankár Greif bol po prvom polčase nahnevaný a vyčítal si najmä „zlyhanie“ pri penalte súpera.

„Po prvom polčase by sa mi človek krvi nedorezal, bolo to niečo strašné. Vedel som, že Ljajič kope penalty do stredu, ale nemal som tú odvahu zostať v strede bránky. Veľmi ma to štvalo a potom sme si dali vlastný gól, hoci súper nebol nejako nebezpečný. Som hrdý na chalanov, pretože sme predviedli výborný výkon a v druhom polčase otočili skóre,“ skonštatoval brankár Slovana.

Po zápase mali hráči Slovana, pochopiteľne, dobrú náladu. Nechýbalo však veľa a z víťazstva sa mohli tešiť aj futbalisti Besiktasu. V 81. min spálil po rohovom kope za nerozhodného stavu 2:2 obrovskú šancu striedajúci Atiba Hutchinson.

„Bola to zhoda smolných okolností. Myenty Abena bol v tom čase ošetrovaný, tak som musel Vasila Božikova poslať brániť osobne hráča, ktorého mal strážiť Myenty. Tým pádom v priestore, kde mal byť Vasil, nikto nebol a práve tam prišla lopta. Nestihol som sa k nej dostať, vystrel som ruky a lopta ma, našťastie, trafila,“ opísal Greif svoj dôležitý zákrok po hlavičke Hutchinsona.

Svojho kolegu Kariusa sa po zápase zastal.

„Vždy je trochu smutné pre kolegu brankára, keď sa mu stane niečo podobné. Samozrejme, dali sme vďaka tomu gól, ale futbalový osud Kariusa je smutný. Je to výborný brankár, prepracoval sa do Anglicka, do jedného z najlepších klubov na svete, no urobil chybu v najsledovanejšom zápase roka. Ak teraz urobí ďalšiu, každý na neho bude poukazovať, že nie je dobrý brankár. Nie je to fér,“ vyjadril sa Greif.