Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Mladíci sa v Tirane s Albánskom trápili. Teraz ich čaká v Žiline

Minulý štvrtok v Tirane visela ich postupová nádej na vlásku. S Albánskom dva raz prehrávali, ale vývoj v závere otočili a gólom tri minúty pred koncom vyhrali (3:2).

27.03.2018 13:38
Denis Vavro Foto: ,
Slovenský obranca Denis Vavro (s kapitánskou páskou) počas zápasu dvadsaťjednotky so Španielskom.
debata

Futbaloví reprezentanti do 21 rokov ešte v kvalifikácii ME 2019 žijú, hoci ich pozícia nie je stále jednoduchá. Dnes v odvete privítajú v Žiline Albánsko a nemôžu si dovoliť nijaké zakopnutie.

V prvom súboji, v ktorom ich súper poriadne potrápil, viedol Slovákov prvý raz ako hlavný kouč doterajší Hapalov asistent Oto Brunegraf. Dočkal sa víťaznej premiéry.

„Nebolo podstatné, či to bol môj prvý zápas na lavičke reprezentácie. Pre nás bolo rozhodujúce, aby sme živili nádej na postup a tú podmieňovalo len víťazstvo v Albánsku. Viaceré okolnosti boli dosť náročné, ale chalani bojovali až do konca a potom sa k nám priklonilo šťastie. Ale nebolo to o šťastí, ale o neskutočnej vôli,“ tešil sa Brunegraf.

Dnes povedie dvadsaťjednotku prvý raz doma a na dôverne známom štadióne, kde úspešne pôsobil v tandeme s Hapalom aj na klubovej úrovni. Spolieha sa opäť najmä na odhodlanie svojich zverencov. „Aj keď sme v Tirane prehrávali, neupadli sme do depresie, verili sme, že nie je nič stratené. Záver sme mali veľmi silný,“ doplnil.

Nie je vylúčené, že to bude síce prvý Brunegrafov zápas na domácej pôde v pozícii hlavného trénera, ale zároveň aj posledný. Vedenie SFZ hľadá Hapalovho nástupcu. Určite by privítal, aby bolo ešte o čo bojovať aj v závere kvalifikácie.

„Doma to bude iný zápas, budú aj iné podmienky. Verím, že v ňom ukážeme aj viac futbalu. S entuziazmom a nadšením by sme chceli zvládnuť aj odvetu,“ pripomína Brunegraf pred dnešným stretnutím.

V jeho kádri sú až štyria hráči z domáceho MŠK Žilina – obrancovia Chvátal a Hancko a útočníci Balaj a Mráz. Donedávna žilinský dres obliekal Špalek i kapitán tímu Vavro. Tréner musel už pred prvým súbojom uvoľniť zranených Vantrubu a Kotríka a v Albánsku k ním pribudol aj Šulek, ktorý sa zranil a v 42. minúte ho nahradil Varga.

Na šampionát do Talianska postúpia priamo víťazi skupín. Štyria najlepší z druhých priečok dostanú šancu v baráži.

Dnešný program 2. skupiny: 17.20 Slovensko – Albánsko v Žiline (TV Dajto), 19.30 Španielsko – Estónsko v Ponferrade.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #slovenskí futbalisti do 21 rokov #albánski futbalisti do 21 rokov