Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Fanúšikovia vyčíňali, finále prerušili. Trofej získal Slovan

Finále Slovenského pohára - Slovnaft Cupu malo škandálny priebeh. Fanúšikovia Slovana najmä po treťom góle svojho tímu hádzali na plochu svetlice a delobuchy.

01.05.2018 19:42 , aktualizované: 21:26
Slovan Bratislava, Slovnaft Cup Foto: ,
Mužstvo Slovana Bratislava oslavuje triumf v Slovnaft Cupe.
debata (18)

Rozhodcovia zápas prerušili a neskôr museli diváci za asistencie polície vyprázdniť slovanistický sektor a opustili štadión.

V tom čase Slovan viedol nad Ružomberkom 3:1 (1:0) a tento stav sa už nezmenil. Bratislavský tím získal svoj 15. Slovenský pohár (ôsmy v ére samostatnosti) a prémiu 50-tisíc eur. Zdolaní Ružomberčania zinkasovali 20-tisíc eur.

„Vo finále bolo veľa emócií. Mrzí ma škvrna na zápase, jeho prerušenie. Bolo správne, lebo išlo o bezpečnosť hráčov. Ovplyvnilo to aj zápas, pribrzdilo jeho tempo, ktoré nebolo vysoké. My sme výborne zareagovali v čase, keď súper znížil na 1:2, opäť sme strelili gól a mohli sme pokojnejšie dohrávať stretnutie,“ komentoval tréner Slovana Martin Ševela.

Slovan mal od začiatku prevahu, bol iniciatívnejší, ale do šancí sa spočiatku príliš nedostával. Ružomberčania postavili taktiku na bránení a pokusoch o protiútoky. Prioritou bolo neinkasovať, ale platilo to len do 25. min, keď sa Šporar ocitol pred brankárom Macíkom, Pikk ho nedôsledne bránil a slovanistický útočník zblízka hlavičkoval do siete.

Slovan sa opäť teší z triumfu v Slovenskom pohári Fotogaléria - 16 fotiek Všetky fotky
Lopta a trofej pre víťaza pred finálovým...

Gól mohol pomôcť zápasu, aby bol zaujímavejší a otvorenejší. Ružomberok potreboval streliť gól, ale chýbalo mu takmer hodinu viac odvahy. Jeho hráči neboli nebezpeční a nevychádzala im ani snaha o protiútoky. Šancu na vyrovnanie v prvom polčase nemali. V jeho poslednej minúte Pikk fauloval v šestnástke Šporara, ale rozhodca penaltu nenariadil a Slovan nedostal šancu na zvýšenie náskoku.

Podarilo sa mu to však už necelé tri minúty po prestávke. Gól padol opäť hlavou. Po rohu ho strelil Božikov a bolo 2:0. Krátke oživenie stretnutia priniesla 58. min, keď Gerec výborne potiahol akciu, prihral voľnému Gálovi-Andrezlymu a ten znížil.

Liptáci však vykresali nádej len na dve krátke minúty. Po hodine hry bolo rozhodnuté. Čavrič sa prebil k bránke súpera a naservíroval loptu do ideálnej gólovej pozície Holmanovi, ktorý spečatil výsledok.

Útočník Slovana Andraž Šporar, strelec úvodného... Foto: SITA, Martin Medňanský
Andraž Šporar, Artur Pikk Útočník Slovana Andraž Šporar, strelec úvodného gólu, v súboji s Arturom Pikkom z Ružomberka.

„Gratulujem Slovanu k zisku pohára. Bol favoritom a túto úlohu potvrdil, bol lepší. Za stavu 0:2 sme strelili kontaktný gól, ale rýchlo sme inkasovali a Slovan to už zvládol,“ komentoval ružomberský kouč Norbert Hrnčár.

Po hodine hry začali fanúšikovia Slovana zo svojho sektora hádzať delobuchy za ružomberskú bránku a na tribúne sa rozhorel ohňostroj. Rozhodca Patrik Hrčka najskôr na niekoľko minút prerušil zápas. Hráči Slovana prosili divákov, aby nepoužívali pyrotechniku, medzi fanúšikov prišiel kapitán Boris Sekulič, Róbert Vittek a napokon aj viceprezident Ivan Kmotrík mladší. Situácia sa upokojila len na chvíľu.

Fanúšikovia Slovana opúšťajú svoj sektor po... Foto: TASR, Lukáš Grinaj
Slovan, fanúšikovia Fanúšikovia Slovana opúšťajú svoj sektor po výtržnostiach počas finále pohára proti Ružomberku.

Rozhodca nechal pokračovať, ale s podmienkou, že ak vyčínanie fanúšikov neskončí, v zápase sa nebude pokračovať. Po ďalších delobuchoch odišli hráči do šatne. Vzápätí opustili hľadisko za asistencie polície aj všetci fanúšikovia v bratislavskom sektore. Nehralo sa bezmála dvadsať minút.

Hra po prerušeniach úplne stratila tempo, bola rozkúskovaná a Slovan bez väčších problémov zápas dotiahol do víťazného konca.

Finále Slovenského pohára – Slovnaft Cupu

ŠK Slovan Bratislava – MFK Ružomberok 3:1 (1:0)

  • Góly: 25. Šporar, 48. Božikov, 60. Holman – 58. Gál-Andrezly, ŽK: 25. Bajrič – 36. E. Daniel, 69. Pikk, 90.+ P. Maslo, rozhodovali: P. Hrčka – D. Hrčka, Ádám, 4405 divákov
  • Slovan Bratislava: Šulla – Čikoš, Bajrič, Božikov, B. Sekulič – Nono – Rabiu, Holman (82. De Kamps) – Čavrič (72. Hološko), Šporar (89. Vittek), Moha
  • Ružomberok: Macík – P. Maslo, J. Maslo, Jonec, Pikk – Qose, B. Ľupták (81. D. Takáč), Gešnábel – E. Daniel, Gerec (90. Kunca), Gál-Andrezly (72. T. Kostadinov)

    Agentúrnu správu sme nahradili autorským článkom z denníka Pravda.

18 debata chyba
Viac na túto tému: #ŠK Slovan Bratislava #MFK Ružomberok