Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda EURO 2024 EURO 2024 Výsledky výsledky

Ruských fanúšikov nevpustia do Dánska. Nie je za tým politika, odkázal minister

Dánsko neudelí výnimky ruským fanúšikom, ktorí dúfali, že môžu podporiť futbalistov v zápase majstrovstiev Európy v Kodani. V stredu to potvrdila UEFA.

03.06.2021 10:50
Rusko, fanúšikovia Foto: ,
Fanúšikovia Ruska.
debata (35)

Dánska metropola patrí medzi 11 hostiteľských miest Eura 2020. Štadión Parken je dejiskom štyroch zápasov vrátane duelu B-skupiny 21. júna medzi domácou reprezentáciou a Ruskom.

Aktuálne pravidlá povoľujú vstúpiť návštevníkom z Ruska do Dánska len v odôvodnených prípadoch. Účasť na tribúnach zápasoch do tejto kategórie nespadá.

Asi 2500 ruských fanúšikov (podľa odhadov tamojších médií), ktorí majú vstupenky na zápas s Dánskom, tak nebude môcť vycestovať.

odkaz
euro 2020, odkaz

„Znepokojená“ Ruská futbalová únia v liste adresovanom UEFA žiadala, aby sa strešný orgán európskeho futbalu venoval tomuto problému, „pohodovo preskúmala možnosť vstupu fanúšikov na zápas a navrhla mechanizmus na vyriešenie tejto situácie“.

UEFA v stredu podľa správy agentúry Reuters diskutovala s úradmi v Dánsku, no dostali odpoveď, že krajina nezmení svoj postoj.

Hovorkyňa dánskeho ministra kultúry uviedla, že cestovné obmedzenia pre ruských fanúšikov zostávajú v platnosti, situácia však nie je politicky motivovaná. Aktuálny zoznam cestovných obmedzení v Dánsku rozdeľuje krajiny do farebných kategórií, Rusko patrí do oranžovej.

Podmienky sa líšia aj v závislosti od toho, či sú návštevníci z krajín Európskej únie alebo nie, ale aj podľa toho, akú vakcínu dostali (ani jedna z troch ruských zatiaľ na použitie v EÚ schválená nebola).

Ako podotýka web Russia Today, Rusko na rozdiel od Dánska umožní vstup do krajiny všetkým fanúšikom zo zahraničia na sedem zápasov, ktoré hostí v Petrohrade, pokiaľ majú vstupenku na zápas, dokument FAN ID a negatívny test na COVID-19.

V dvoch dueloch v Petrohrade na štadióne Krestovskij sa predstavia aj slovenskí futbalisti.

šport fb šablóna Dávame do pozornosti Aktuality, diskusie, komentáre... Pridajte sa k nám a sledujte našu FB stránku Šport.Pravda.sk
35 debata chyba
Viac na túto tému: #ruskí futbalisti #dánski futbalisti