Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Ruských fanúšikov nevpustia do Dánska. Nie je za tým politika, odkázal minister

Dánsko neudelí výnimky ruským fanúšikom, ktorí dúfali, že môžu podporiť futbalistov v zápase majstrovstiev Európy v Kodani. V stredu to potvrdila UEFA.

03.06.2021 10:50
Rusko, fanúšikovia Foto: ,
Fanúšikovia Ruska.
debata (35)

Dánska metropola patrí medzi 11 hostiteľských miest Eura 2020. Štadión Parken je dejiskom štyroch zápasov vrátane duelu B-skupiny 21. júna medzi domácou reprezentáciou a Ruskom.

Aktuálne pravidlá povoľujú vstúpiť návštevníkom z Ruska do Dánska len v odôvodnených prípadoch. Účasť na tribúnach zápasoch do tejto kategórie nespadá.

Asi 2500 ruských fanúšikov (podľa odhadov tamojších médií), ktorí majú vstupenky na zápas s Dánskom, tak nebude môcť vycestovať.

odkaz
euro 2020, odkaz

„Znepokojená“ Ruská futbalová únia v liste adresovanom UEFA žiadala, aby sa strešný orgán európskeho futbalu venoval tomuto problému, „pohodovo preskúmala možnosť vstupu fanúšikov na zápas a navrhla mechanizmus na vyriešenie tejto situácie“.

UEFA v stredu podľa správy agentúry Reuters diskutovala s úradmi v Dánsku, no dostali odpoveď, že krajina nezmení svoj postoj.

Hovorkyňa dánskeho ministra kultúry uviedla, že cestovné obmedzenia pre ruských fanúšikov zostávajú v platnosti, situácia však nie je politicky motivovaná. Aktuálny zoznam cestovných obmedzení v Dánsku rozdeľuje krajiny do farebných kategórií, Rusko patrí do oranžovej.

Podmienky sa líšia aj v závislosti od toho, či sú návštevníci z krajín Európskej únie alebo nie, ale aj podľa toho, akú vakcínu dostali (ani jedna z troch ruských zatiaľ na použitie v EÚ schválená nebola).

Ako podotýka web Russia Today, Rusko na rozdiel od Dánska umožní vstup do krajiny všetkým fanúšikom zo zahraničia na sedem zápasov, ktoré hostí v Petrohrade, pokiaľ majú vstupenku na zápas, dokument FAN ID a negatívny test na COVID-19.

V dvoch dueloch v Petrohrade na štadióne Krestovskij sa predstavia aj slovenskí futbalisti.

šport fb šablóna Dávame do pozornosti Aktuality, diskusie, komentáre... Pridajte sa k nám a sledujte našu FB stránku Šport.Pravda.sk
35 debata chyba
Viac na túto tému: #ruskí futbalisti #dánski futbalisti