Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Toto je Anfield. Pomôže Liverpoolu brutálne miesto?

V Liverpoole sa v stredu zastaví život bežných ľudí i zámožných pánov. Nebude to však kvôli šíriacemu sa koronavírusu. Väčšina futbalových priaznivcov z viac ako polmiliónového mesta sa chystá na sviatočný večer. A desiatky tisíc z nich sa poberú aj do ikonického chrámu tamojšieho futbalového klubu.

11.03.2020 07:59
Liverpool, fanúšikovia Foto: ,
Fanúšikovia Liverpoolu.
debata (1)

FC Liverpool sa znovu bude môcť oprieť o azda najhlučnejšie hľadisko na svete. Úradujúci šampión Ligy majstrov ho potrebuje ako soľ. Tribúny ho chcú dotlačiť do štvrťfinále. Domáci sa ho dočkajú len v prípade, že si poradia s Atléticom Madrid, na ktorého pôde prehrali 0:1.

„Je to náš dvanásty hráč. Keď som zažil spev klubovej hymny You'll Never Walk Alone (Nikdy nebudeš kráčať sám), mal som zimomriavky. Hovoril som si: čo to, do pekla, je?,“ vravel pred časom tréner Liverpoolu Jürgen Klopp.

Rodák zo Stuttgartu predtým sedem rokov viedol Dortmund. Borussia sa už roky môže spoľahnúť na 80-tisícový žlto-čierny kotol. Ten ju najmä v Bundeslige – kde je povolené, aby priaznivci na tribúnach stáli – ťahal k výkonnostným extrémom.

„Zažil som Žltú stenu (južná tribúna, kde povzbudzujú skalní fanúšikovia Borussie, pozn.) v Dortmunde, ale Anfield je extrém. Súperom to nezávidím, niekedy sú už pred úvodným hvizdom v nevýhode,“ doplnil Klopp.

Ani on dlho neveril, že hučiaci Anfield Road dokáže súperom podlomiť kolená. História však ukazuje, že 54-tisícový stánok je toho schopný.

Veď si len spomeňte na 7. máj 2019, drzý roh Trenta Alexandra-Arnolda, debakel Barcelony 4:0 a postup do finále – aj napriek prehre v prvom zápase 0:3.

Prípadne sa na to opýtajte Pepa Guardiolu. Mužstvá jedného z najlepších trénerov súčastnosti si robili zo súperov trhacie kalendáre. Lenže nie na Anfielde. Päť razy prišiel, päťkrát odišiel bez víťazstva.

„Je to brutálne miesto. Nápis v tuneli smerom na ihrisko – This is Anfield (angl. Toto je Anfield) – nie je iba marketingový ťah. Nájdete tam niečo, čo na iných štadiónoch nie je. Keď inkasujete, najbližších päť minút vo vzduchu cítiť, že sa valia ďalšie štyri góly do vašej siete,“ priznal Guardiola.

Otrasie búrlivý Anfield aj pevnými defenzívnymi základmi Atlética?

Stredajší program

Osemfinále, odvety: 21.00 Liverpool – Atlético (prvý zápas 0:1, Orange Sport), Paríž – Dortmund (1:2, Orange Sport, zápas bude bez divákov).

© Autorské práva vyhradené

1 debata chyba
Viac na túto tému: #FC Liverpool #atlético madrid