Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda EURO 2024 EURO 2024 Výsledky výsledky

Smutný hrdina Slavie vymenil sen za nočnú moru

Michal Frydrych nikdy nebol veľkou hviezdou. Keď však pred dvadsiatimi dňami bránil Lionela Messiho v Lige majstrov, darilo sa mu náramne. Experti ho označovali za jedného z najlepších hráčov.

27.11.2019 23:42
Michal Frydrych Foto: ,
Michal Frydrych (vľavo) mal v stredu plno práce s robustným útočníkom Interu Miláno Romeluom Lukakuom.
debata (3)

Slavia na Camp Nou vybojovala historickú bezgólovú remízu. Frydrych bol jedným z hrdinov a bol oporou Slavie Praha v súboji s mýtickou Barcelonou. „Je to krásne. Sníval som o niečom takom celý život,“ vravel pre MF Dnes.

Pred tromi týždňami lietal v oblakoch. V stredu prišiel tvrdý pád a sen premenil na nočnú moru. Dvadsaťdeväťročný stopér si ho budoval len vo dvoch kluboch. V materskom Baníku a Slavii, ktorú tento rok takmer opustil. Vábeniu Ostravčanov však nakoniec odolal.

Aj oni boli v stredu večer svedkami dvoch Frydrychových chýb, ktoré Interu Miláno pomohli k víťazstvu 3:1 a pochovaniu nádejí pre českého majstra na postup do vyraďovacej fázy Ligy majstrov.

Frydrych najskôr prehral dôležitý súboj a hoci sa situáciu snažil zachrániť, nepodarilo sa mu to. Robustný Romelu Lukaku naservíroval loptu svojmu kolegovi Lautarovi Martínezovi a bolo 1:0.

V druhom polčase urobil rodák z Hustopečí ďalšiu chybu. Pošmykol sa na klzkom trávniku v Edene a Lukaku už nemal problém zvýšiť náskok favorita.

Slavia sa o dva týždne na Vestfálskom štadióne proti Dortmundu rozlúči s pohárovou Európou v sezóne 2019. Bola príjemným osviežením. A nemá sa za čo hanbiť – Slavia ani jej stopér Frydrych.

© Autorské práva vyhradené

3 debata chyba
Viac na túto tému: #liga majstrov #Inter Miláno #SK Slavia Praha #Michal Frydrych