Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Ste vo forme, šéfko! Ronaldo sa pri návrate do Manchestru stretol s Fergusonom

Návrat Cristiana Ronalda na Old Trafford mal pre portugalského futbalistu víťaznú príchuť. Juventus Turín triumfoval v šlágri utorňajšieho programu Ligy majstrov na pôde Manchestru United 1:0 a tróni na čele H-skupiny s plným počtom deviatich bodov.

24.10.2018 13:25
Cristiano Ronaldo Foto: ,
Cristiano Ronaldo sa v Manchestri odfotil aj s narušiteľom na ihrisku.
debata

Ronaldo síce neskóroval, no počas celého zápasu hýril aktivitou a vyslal na Davida de Geu dve nebezpečné strely.

Bol aj pri zrode gólovej akcie. Z pravej strany poslal v 17. minúte center do šestnástky a odrazenú loptu poslal do siete Paulo Dybala.

„Dosiahli sme veľmi dôležité víťazstvo Bol to pre mňa veľmi emotívny zápas. Ďakujem všetkým fanúšikom za vrelé prijatie a podporu. Bolo úžasné nastúpiť opäť na Old Trafford,“ uviedol prostredníctvom instagramu Ronaldo, ktorý sa stretol aj s bývalým trénerom ManUtd Sirom Alexom Fergusonom. Práve pod jeho vedením sa v roku 2008 tešil prvýkrát z triumfu v Lige majstrov.

Pozrite si tento príspevok na Instagrame

A great coach and above all a wonderful man. Taught me so many things inside and outside the pitch. Great to see you in good shape, Boss!

Príspevok, ktorý zdieľa Cristiano Ronaldo (@cristiano),

„Alex je skvelý tréner a výborný človek. Naučil ma toho veľmi veľa na ihrisku i mimo neho. Som šťastný, že ste vo forme, šéfko!“ odkázal trénerskej legende.

Hráči Juventusu mali počas celého duelu prevahu v držaní lopty, boli priamočiarejší. Trénera Massimiliana Allegriho však mrzelo, že z množstva šancí premenili iba jednu.

„Naši útočníci boli v neustálom pohybe a spôsobovali obrane súpera výrazné problémy. Najmä v druhom polčase nám však pri viacerých sľubných akciách chýbala finálna prihrávka. Celkovo som spokojný. Mužstvo rastie a získava sebavedomie. Na štadióne Manchestru United sa nevyhráva každý deň,“ zdôraznil Allegri.

Tréner domácich Jose Mourinho priznal, že Juventus zvíťazil zaslúžene a vyzdvihol najmä skalopevnú obranu „starej dámy“.

„Páni Leonardo Bonucci a Giorgio Chiellini by mohli ísť prednášať na Harvardskú univerzitu o tom, ako má vyzerať hra stopérov. Juventus je sedemnásobný sériový taliansky šampión. V uplynulých rokoch bol dvakrát vo finále Ligy majstrov, no chce získať cennú trofej, preto investuje veľa peňazí do nákupu nových posíl. V lete sa mu podarilo angažovať Cristiana Ronalda, čím jeho sila ešte vzrástla,“ citovala agentúra AP slová Mourinha.

Manchester United mal opäť problémy s dopravou a Mourinho prišiel na štadión dokonca po vlastných. „Na štadión som išiel peši v hlúčiku fanúšikov bez toho, aby ma niekto spoznal. Celé to trvalo dve minúty,“ uviedol Mourinho pre bbc.com.

Tímový autobus prišiel na Old Trafford len 50 minút pred úvodným výkopom. Rovnaký problém postihol United aj pred predchádzajúcim domácim zápasom v LM s Valenciou (0:0). Vtedy prišiel autobus na štadión len 45 minút pred štartom a tak museli posunúť výkop stretnutia o päť minút.

Európska futbalová únia (UEFA) po prvom incidente potrestala klub pokutou 15.000 eur a Mourinho dostal za neskorý príchod napomenutie. Keďže pravidlá LM hovoria, že tímy musia byť na štadióne 75 minút pred výkopom, United pravdepodobne dostane ďalší trest.

debata chyba
Viac na túto tému: #Juventus Turín #Cristiano Ronaldo #Manchester United