Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Liverpool živí šancu na historický kúsok. Vo Villarreale veria, že bude trpieť viac

Futbalisti Liverpoolu smerujú do tretieho finále Ligy majstrov za uplynulých päť rokov a stále majú šancu na zisk štyroch trofejí, čo sa v histórii anglického futbalu ešte nestalo.

03.05.2022 08:35
Mohamed Salah Foto: ,
Hviezdny útočník Liverpoolu Mohamed Salah medzi hráčmi Villarrealu.
debata

„The Reds“ zvíťazili v úvodnom semifinále nad Villarrealom 2:0 a pred utorňajšou odvetou (21.00 h) na pôde španielskeho klubu sú v pozícii veľkého favorita na postup.

Zverenci trénera Jürgena Kloppa v prvom zápase jednoznačne dominovali, čo dokumentujú aj štatistiky. Držanie lopty bolo 71 %:29 % v ich prospech, strely 20:1 a na bránku 5:1.

Obrana španielskeho tímu odolávala do 52. minúty, keď si Pervis Estupinan zrazil do bránky center Jordana Hendersona. Už o 133 sekúnd neskôr zvýšil na 2:0 Sadio Mane po prihrávke Mohameda Salaha.

FC Liverpool Čítajte aj Pomohol mu aj vlastenec. Liverpool zlomil Villarreal v druhom polčase

„Je to 2:0 v polčasovej prestávke. Musíme zostať stopercentne ostražití, stopercentne správne nastavení, aby sme druhý polčas odohrali rovnako ako ten prvý,“ povedal Klopp, ktorého zverenci strelil v prebiehajúcej sezóne vo všetkých súťažiach už 136 gólov.

V tomto ročníku zároveň ani raz v 56 vystúpeniach neprehrali dvojgólovým alebo vyšším rozdielom. Aj táto štatistika nahráva ich postupu do finále.

„Červení“ sú stále v hre o historický zisk štyroch veľkých trofejí v jednej sezóne.

Triumfovali už v Ligovom pohári, v najvyššej anglickej súťaži zaostávajú o jediný bod za vedúcim Manchestrom City a 14. mája sa vo finále FA Cupu stretnú s FC Chelsea.

O dva týždne neskôr je na Stade de France na programe finále LM, v ktorom môže byť ich súperom práve Manchester City. V prvom semifinálovom zápase zdolal Real Madrid 4:3.

Klopp nechal cez víkend oddychovať viacerých hráčov. Pri výhre nad vo forme hrajúcim Newcastlom 1:0 nastúpili len z lavičky Mohamed Salah, Fabinho a Thiago Alcantara, Ibrahima Konate či Trent Alexander-Arnold nehrali vôbec.

"V týždni nás čaká nesmierne dôležitý zápas, takže je super, že si môžeme dovoliť, aby doň išli niektorí hráči s čerstvými nohami.

V semifinále je to ešte len polčas, takže vieme, že to nebude ľahké," povedal pre oficiálnu stránku obranca Joe Gomez.

Karim Benzema Čítajte aj Benzemu oslepoval laser, no nerozhodil ho. Zápas roka uzavrel panenkovsky

Klopp priviedol anglický klub k víťazstvu v najprestížnejšej európskej klubovej súťaži v roku 2019. Rok predtým prehral Liverpool pod jeho taktovkou vo finále s Realom Madrid.

Villarreal v prebiehajúcej sezóne LM vyradil Juventus Turín i Bayern Mníchov, no defenzívna taktika trénera Unaia Emeryho neslávila proti Liverpoolu úspech.

Po prehre 0:2 sa na ňu nemôže spoliehať ani v domácej odvete a musí otvoriť hru. Na Estadio de la Cerámica sa mu to však darí, v 17 ligových dueloch strelil Villarreal 38 gólov a v najvyššej španielskej súťaži sa v tomto ukazovateli delí o prvé miesto s ďalším semifinalistom LM Realom Madrid. Doma skóroval aj proti Bayernu (1:0) a Juventusu (1:1).

Liga majstrov: Kto najviac zarobil za 10 rokov? Fotogaléria - 10 fotiek Všetky fotky
10. FC Liverpool
397,8 milióna eur

"Výsledok 2:0 z prvého zápasu je z pohľadu Liverpoolu zaslúžený. Pre nás to mohlo dopadnúť ešte horšie, ale takto stále máme šancu.

Chcem, aby sme v odvete predviedli, že v domácom prostredí vieme hrať odlišným štýlom. Verím, že Liverpool bude viac trpieť, ako v stredu večer. Máme dvojgólové manko, teraz sa však pokúsime streliť prvý gól my," povedal Emery.

Martin Dúbravka Čítajte viac Dúbravka podržal Newcastle. Na body to nestačilo

Aj ten vo víkendovom zápase nechal odpočívať viacerých hráčov, no jeho zverenci prehrali v Alavese 1:2 a štyri kolá pred koncom súťaže im patrí až 7. priečka.

„Kľúčové bolo, kto strelí prvý gól. Dali ho oni a dostali zápas tam, kam chceli. Spravili sme pár zmien, ale čakali sme lepší výsledok,“ dodal Emery.

Odveta semifinále Ligy majstrov 2021/2022 – UTOROK 3. mája, 21.00 SELČ:
Villarreal CF – FC Liverpool /prvý zápas: 0:2, rozhodca: Danny Makkelie (Hol.)/

debata chyba
Viac na túto tému: #FC Liverpool #FC Villarreal