Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky
Liga majstrov - Semifinále

03.05.2022 o 21:00

Villarreal CF
2 : 3
(2:0)
Liverpool FC
Naposledy zmenené pred rokom
obnoviť
Filter

Zápas dvoch odlišných polčasov je na konci. Zatiaľ, čo v prvom dejstve Villarreal dohnal manko z úvodného stretnutia, tak v druhom polčase ukázal Liverpool svoju veľkú kvalitu, prevalcoval protivník a je prvým finalistom Ligy majstrov 2021/22. Ja vám ďakujem za pozornosť a prajem pekný večer alebo dobrú noc.

90+2

Koniec zápasu.

90+1

Nadstavujú sa 2 minúty.

90

Villarreal získal roh, domáci ho rýchlo rozohrali na krátko. Centroval Serge Aurier a aj keď Alissonovi lopta vypadla, tak jeho spoluhráči ju odkopli.

89

Hostia sa dostali do kontry štyroch proti dvom, lenže Mohamed Salah to nevyriešil najlepšie. Po prihrávke Maného sa mu zamotala lopta a mieril nepresne.

87

Jordan Henderson strieľal spred pokutového územia, ale nepresne. Gerónimo Rulli bude rozohrávať päťku.

86

Druhá žltá a následne červená karta pre tím Villarreal CF (Étienne Capoue). Domácim sa to naozaj po skvelom prvom polčase všetko rozpadlo a zbytočný faul na Jonesa len zaklincoval druhopolčasový výpadok „žltej ponorky“.

85

Žltá karta pre tím Villarreal CF (Pau Francisco Torres).

84

Striedanie v tíme Liverpool FC:
z ihriska odchádza Fabinho, prichádza James Milner.

82

Žltá karta pre tím Villarreal CF (Giovani Lo Celso).

81

Ďalšia chyba v rozohrávke domáceho tímu. Jordan Henderson ešte prihral na os šestnástky a veľkú šancu mal Curtis Jones, lenže Gerónimo Rulli vytiahol skvelý zákrok.

80

Striedanie v tíme Villarreal CF:
z ihriska odchádza Boulaye Dia, prichádza Paco Alcácer.

Striedanie v tíme Liverpool FC:
z ihriska odchádza Thiago Alcântara, prichádza Curtis Jones.
z ihriska odchádza Andrew Robertson, prichádza Kostas Tsimikas.

79

Striedanie v tíme Villarreal CF:
z ihriska odchádza Pervis Estupiñán, prichádza Manu Trigueros.
z ihriska odchádza Raúl Albiol, prichádza Serge Aurier.

Striedanie v tíme Liverpool FC:
z ihriska odchádza Naby Keïta, prichádza Jordan Henderson.

78

Dani Parejo zahrával priamy kop na krídle a poslal veľmi zaujímavý center na zadnú žrď, ktorý ešte tečoval Alfonso Pedraza, lenže lopta skončila tesne vedľa bránky Alissona.

77

Žltá karta pre tím Liverpool FC (Trent Alexander-Arnold).

75

Villarreal sa v záverečnej štvrťhodine určite ešte pokúsi niečo vymyslieť pred bránkou Alissona, ale za takéhoto stavu si to už tak kvalitný tím ako Liverpool musí postrážiť.

74

Liverpool dal gól!
Dá sa povedať, že o prvom finalistovi tejto sezóny je teraz už rozhodnuté. Zázrak „žltej ponorky“ nebol po prvom polčase až tak ďaleko, ale po zmene strán LFC zaplo. Raúl Albiol nezvládol prihrávku za obranu, Gerónimo Rulli vysoko z bránky nebol pri lopte včas a SADIO MANÉ to využil na zakončenie do prázdnej bránky.

72

Strely: 4 – 10
Strely na bránku: 2 – 3

71

Pervis Estupiñán centrom zľava neuspel, loptu odvrátil na aut obranca Ibrahima Konaté. Ekvádorský bek následne neuspel ani dlhým vhadzovaním.

70

Dvadsať minút do konca riadneho hracieho času a Liverpool je na ceste do finále. Napriek tomu, že prvý polčas mu nevyšiel, tak v druhom je aj vďaka príchodu Luisa Díaza jasne lepším tímom.

69

Striedanie v tíme Villarreal CF:
z ihriska odchádza Gerard Moreno, prichádza Samuel Chukwueze.

68

Striedanie v tíme Villarreal CF:
z ihriska odchádza Francis Coquelin, prichádza Alfonso Pedraza.

67

Liverpool dal gól!
Trent Alexander-Arnold si na krídle zasekol loptu, poslal skvelý center pred päťku, kde to defenzíva Villarrealu nezvládla a nepokrytý LUIS DÍAZ hlavičkuje znova pomedzi nohy Rulliho do siete.

66

Luis Díaz sa krásne uvoľnil cez dvoch protihráčov, vošiel do vápna a nebezpečne zakončil. Aj s prispením teču Albiola lopta skončila na žrdi.

65

Gerard Moreno obdržal ťažkú prihrávku do pokutového územia, z ideálnej pozície ho vytlačil Virgil van Dijk. Päťku tak obstará Alisson.

64

Boulaye Dia potiahol loptu pred šestnástku súpera, kde bol pomerne otvorený priestor, ale prihrávka za obranu nevyšla. Zasiahol Ibrahima Konaté.

63

Žltá karta pre tím Villarreal CF (Étienne Capoue).

62

Liverpool dal gól!
Mohamed Salah prestrčil loptu na pravú stranu šestnástky, kde mal veľa priestoru FABINHO. Bol z uhlu, ale nachytal Rulliho, ktorému nasadil jasle. Razom postupujú hostia a Villarreal potrebuje ďalší gól na predĺženie.

61

Hráči LFC sú usadení na útočnej polovici ihriska a robia všetko pre to, aby našli cestičky na dostrel bránky Rulliho.

60

Pau Francisco Torres odvracal ďalší center pred bránku Villarrealu. Hostia z Liverpool každopádne začína čoraz viac zvyšovať obrátky svojej ofenzívy.

59

Trent Alexander-Arnold centrom sprava neuspel, poslal dlhú loptu. Ďaleko od nej mali Luis Díaz a aj Sadio Mané. Pokus o kontru domácich stopol faulom Andrew Robertson.

57

Sadio Mané z pravej strany šestnástky dostal loptu pred malé vápno, odkiaľ sa akrobaticky snažil zakončiť Luis Díaz. Nepodarilo sa mu trafiť priestor troch žrdí.

56

Trent Alexander-Arnold z následného rohového kopu poslal prudký center tesne nad trávnikom. Lopta preletela cez päťku, zakončená na bránku nebola.

55

Tentoraz mal Villarreal aj šťastie, pretože z diaľky strieľal Trent Alexander-Arnold veľmi prudko, jeho pokus ešte tečoval Francis Coquelin a Rulliho zachránilo brvno!

54

Gerónimo Rulli vyboxoval center z pravého krídla do bezpečia. Priletela ešte jedna lopta, tú gólman Villarrealu chytil už na pevno.

53

Virgil van Dijk vyriešil nákop na hrot ofenzívy domáceho celku. Na druhej strane sa pokúšal zakončiť Luis Díaz, lenže nepresadil sa proti presile.

52

Boulaye Dia v postavení mimo hru, za prihrávkou do otvoreného priestoru teda pokračovať nemohol a rozohrávať bude brankár Alisson.

51

Trent Alexander-Arnold centrom alebo prihrávkou sprava pred bránku Rulliiho nepochodil. Pervis Estupiñán súboj s ním dohral, faul sa nepískal.

50

Liverpool sa z vlastnej polovice dostával veľmi ťažko. Aj keď hostia nakoniec dopredu prešli, tak z akcie nebolo nič nebezpečné.

48

Trent Alexander-Arnold centroval z priameho kopu na zadnú žrď, kde loptu minul hlavou Fabinho a Sadio Mané ju nedokázal usmerniť na bránku.

47

Mohamed Salah sa na krídle nedostal k lopte, zastavil ho Pervis Estupiñán, ale následne bol faulovaný Naby Keïta a LFC získal priamy kop.

46

Striedanie v tíme Liverpool FC:
z ihriska odchádza Diogo Jota, prichádza Luis Díaz.

46

Začal sa druhý polčas.

Villarreal zmazal manko z prvého zápasu po skvelom prvom polčase a reálne môže pomýšľať na veľký šok. Tomu chce Liverpool predísť, ale bude musieť pridať vo všetkých aspektoch hry.

45+2

Prvý polčas sa skončil.

45+1

Nadstavujú sa 2 minúty.

45

Trent Alexander-Arnold po aktivite Salaha centroval sprava na prvú žrď, kde sa nepresadil Sadio Mané. Domáci pracujú vzadu dnes perfektne.

43

Liverpool naozaj prežíva jeden z najhorších polčasov sezóny, ak nie ten úplne najhorší v celom ročníku 2021/22. Domáci Villarreal je vo fantastickej atmosfére na koni.

42

Mohamed Salah ušiel po pravom krídle, centrovanou loptou chcel osloviť Maného, pred ktorým posunul guľatý nezmysel Rulli. Loptu si našiel ešte Jota, zakončenie zrazil pred vlastnou bránkou Juan Foyth.

41

Villarreal dal gól!
Dvojzápas začíname odznova, domáci dohnali stratu z Anfieldu. Étienne Capoue si prebral pas na pravej strane šestnástky, odcentroval na zadnú žrď, kde totálne zaspal Trent Alexander-Arnold a FRANCIS COQUELIN to potrestal nechytateľnou hlavičkou.

39

Center zľava do šestnástky hostí neprešiel, ďalší pas poslal do bezpečia obranca Ibrahima Konaté. Domáci sú každopádne naďalej aktívnym tímom.

38

Giovani Lo Celso musí byť po strete s Alissonom ošetrovaný, rovnakom tak aj Gerard Moreno. Systém VAR situáciu ohľadom možnej penalty tiež preveril a pokutový kop to naozaj nebude.

37

Naby Keïta prišiel o loptu, Gerard Moreno okamžite poslal kolmicu za obranu a Giovani Lo Celso mohol ísť sám na kasu. Jednou nohou si loptu posunul a zrazil sa s Alissonom. Hlavný arbiter penaltu nepískal, ale toto by mal VAR zmeniť.

36

Alisson nepresne rozohrával, ale Liverpool získal loptu a Sadio Mané si v strede poľa vypýtal faul. Znova sa proti nemu previnil Raúl Albiol.

35

Desať minút do konca riadneho hracieho času v prvom polčase. Uvidíme do prestávky ešte nejaký ďalší gólový moment na jednej či druhej strane?

34

Trent Alexander-Arnold sa pokúsil nakopnúť loptu za obranu domáceho celku, bolo to príliš dlhé pre Dioga Jotu. Najbližšie k nej mal Gerónimo Rulli.

33

Francis Coquelin síce na útočnej polovici hracej plochy prišiel o loptu, no Villarreal ju okamžite získal naspäť do svojej moci a môže kombinovať.

32

Trent Alexander-Arnold poslal dlhý center, ktorý nevrátil do ohňa Sadio Mané. Protiútok ťahal Giovani Lo Celso, ďaleko nezašiel.

31

Mohamed Salah faulovaný na útočnej polovici ihriska. Je to síce ďaleko od bránky, lenže kvalitný center do vápna sa z pravého krídla poslať dá.

30

Dani Parejo nákopom do šestnástky našiel iba Alissona. Ten založil kontru po pravom krídle, ani na dvakrát sa lopta nedostala do nebezpečnej pozície pred Rulliho.

29

Tentokrát fauloval v strede poľa Thiago Alcântara. Villarreal sa nebude s rozohrávkou prehnane ponáhľať, aj keď stále nie je v pozícii, kedy by mohol zdržovať.

28

Sadio Mané sa síce v strede ihriska nedokázal uvoľniť, ale bol faulovaný. Previnil sa Raúl Albiol, čiže hostia sa môžu pokúšať kombinovať ďalej.

27

Gerard Moreno mal byť znova adresátom centru do pokutového územia, pozor si na neho dala defenzíva Liverpoolu a navyše sa mával aj ďalší ofsajd.

26

Držanie lopty: 56% – 44%

25

Znova pas pre Jotu, ten sa opäť nedokázal presadiť, keď ho postrážil Juan Foyth odkopom aspoň mimo hracej plochy.

24

Diogo Jota dostal loptu za obranu, od zakončenia ho odstavil Raúl Albiol a Mohamed Salah v snahe zakončiť odrazenú loptu fauloval Rulliho.

23

Trent Alexander-Arnold si splnil defenzívne povinnosti, Boulaye Dia ním bol vytlačený mimo streleckej pozície. Nakoniec sa navyše mával ofsajd domácich.

22

Gerard Moreno dostal loptu na krídlo, kadiaľ prešiel dopredu a nebezpečne hľadal Diu pred bránkou. V poslednej chvíli odvrátil nebezpečenstvo Virgil van Dijk.

21

Fabinho zastavil akciu na krídle vedľa svojej šestnástky, po následnom autovom vhadzovaní môže ísť Liverpool do rýchleho brejku.

19

Thiago Alcântara poslal loptu na ľavé krídlo, kde si zbiehal Andrew Robertson. Skôr sa tam dostal skúsený stopér Raúl Albiol.

18

Nákop za obranu Villarrealu neuspel, pretože sa mával aj pískal ofsajd. Gerónimo Rulli tak znova môže rozohrávať od vlastného pokutového územia.

17

Naby Keïta strieľal spred pokutového územia, netrafil bránku. Gerónimo Rulli to iba kontroloval očami a obstará päťku.

16

Liverpool sa na útočnej polovici ihriska znova nepresadil. Smerom dopredu je to zatiaľ pomerne nepresné od favorita dvojzápasu.

15

Gerard Moreno sa na hranici malého vápna dostal k nebezpečnej hlavičke, ktorá by dosť možno išla mimo dosah Alissona, no skvelý blok tam predviedol Andrew Robertson.

14

Pred vlastnou šestnástkou stratil loptu Dani Parejo a Thiago Alcântara pálil z výbornej pozície veľmi nebezpečne, iba tesne vedľa, lenže zároveň sa pískal aj útočný faul.

13

Gerard Moreno centroval do šestnástky, zasiahol tam Virgil van Dijk a následný dlhý aut sa pred bránkou Liverpoolu dlho neohrial.

12

Dani Parejo sa dostal k odrazenej lopte pred šestnástkou súpera, jeho zakončenie letelo vedľa priestoru bránky gólmana Alissona.

11

Desať minút je za nami. Villarreal začal fantasticky, Liverpool sa zatiaľ nedostal k ohrozeniu bránky Rulliho.

10

Andrew Robertson centroval z priameho kopu do šestnástky po trávniku, zakončeniu sa dostal Diogo Jota. Nevýrazný pokus nebol ani presný.

9

Naby Keïta poslal loptu za obranu, v krídelnom priestore sa k nej nedostal Mohamed Salah. Tomu chvíľu trvalo, kým zareagoval, čo využila defenzíva domácich.

8

Boulaye Dia sa z krídla nedostal až do pokutového územia, dobre postavený Trent Alexander-Arnold ho cez seba nepustil.

7

Étienne Capoue zastavil nákop pred šestnástku domáceho tímu, Liverpool však pokračuje na lopte a snaží sa odpovedať rovnakom mincou ako udrel Villarreal.

5

Giovani Lo Celso Giovani Lo Celso pritvrdil na útočnej polovici ihriska, jeho aktivita bola zastavená faulom. Ďalšia ofenzívna aktivita Villarrealu sa neujala.

4

Fantastický štart Villarrealu do tohto zápasu, toto si domáci hráči lepšie ani naplánovať nemohli a už tak skvelí fanúšikovia ešte viac pridali na decibeloch.

3

Villarreal dal gól!
Francis Coquelin potiahol loptu do šestnástky a hľadal spoluhráčov na zadnej žrdi. Toto síce ešte nevyšlo, ale nákop naspäť od Estupiňána na päťke prihral vedľa seba Étienne Capoue, BOULAYE DIA zakončil cez van Dijka do prázdnej bránky.

2

Hostia sa pokúsili prejsť dopredu po ľavom krídle, kde sa zrodila nepresná prihrávka a aut bude vhadzovať obranca Juan Foyth.

1

Domáci Villarreal odhodlaný šokovať futbalový svet nastupuje doma v tradičnom červenom, favorit z Liverpoolu má červené dresy a nemal by dnes padnúť.

1

Stretnutie sa práve začalo.

Úvodné zostavy:

Villarreal CF: Rulli – Foyth, Albiol ©, P. Torres, Estupiñán – Lo Celso, Parejo, Capoue, Coquelin – Moreno I, Dia.
Náhradníci: Asenjo, Jörgensen – Gaspar, Alcácer, Iborra, Chukwueze, Trigueros, R. Peña, Mándí, M. Gómez, Pedraza, Aurier.

Liverpool FC: Alisson – Alexander-Arnold, Konaté, van Dijk ©, Robertson – Keïta, Fabinho, Alcântara – Salah, Mané, Jota.
Náhradníci: Kelleher – Milner, Gomez, J. Henderson, Oxlade-Chamberlain, C. Jones, Minamino, Tsimikas, L. Díaz, Origi, Matip, Elliott.

1. zápas

Liverpool FC – Villarreal CF 2:0 (0:0)

Góly:
53. Estupiñán (vla.), 55. Mané

Liverpool FC: Alisson – Alexander-Arnold (80. Gomez), Konaté, van Dijk, Robertson – J. Henderson © (73. Keïta), Fabinho, Alcântara – Salah, Mané (73. Jota), L. Díaz (81. Origi)

Villarreal CF: Rulli – Foyth, Albiol ©, P. Torres, Estupiñán (72. Trigueros) – Chukwueze (72. Dia), Parejo (72. Aurier), Capoue, Coquelin (58. Pedraza) – Danjuma, Lo Celso

Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 21:00.

Villarreal CF

Villarreal CF

  • Rulli
  • Foyth
  • Albiol (C) (79. Aurier)
  • P. Torres
  • Estupiñán (79. Trigueros)
  • Lo Celso
  • Parejo
  • Capoue
  • Coquelin (68. Pedraza)
  • Moreno I (69. Chukwueze)
  • Dia (80. Alcácer)
Liverpool FC

Liverpool FC

  • Alisson
  • Alexander-Arnold
  • Konaté
  • van Dijk (C)
  • Robertson (80. Tsimikas)
  • Keïta (79. J. Henderson)
  • Fabinho (84. Milner)
  • Alcântara (80. C. Jones)
  • Salah
  • Mané
  • Jota (46. L. Díaz)