Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Najťažší súboj pre Slovan. Stoch: Rozhodne sa na ihrisku

Slovan Bratislava má za sebou európsku rozcvičku a čaká ho prvá skúška futbalovej dospelosti.

22.08.2019 08:00
Andraž Šporar Foto: ,
Kanonier Slovana Andraž Šporar.
debata

Na Tehelnom poli sa proti nemu postaví grécky majster PAOK Solún, s ktorým bude súperiť o účasť v skupine Európskej ligy. Zápas sa začína o 21. hodine, odveta sa uskutoční o týždeň.

Slovan začína aj štvrtý raz doma

Slovanisti v novej sezóne odohrali jedenásť súťažných stretnutí (šesť v pohári a päť v lige) a ešte ani v jednom neprehrali. Teraz ich však čaká súper iného rangu. Mužstvo sa dobre naladilo v lige na Myjave, kde hladko zdolalo Sereď (4:0). Tréner Ján Kozák mladší opäť poslal na ihrisko futbalistov, ktorí hrávali doteraz menej, len traja z nich nastúpili krátko predtým v odvetnom stretnutí v Dubline proti FC Dundalk.

Jedným z nich bol Andraž Šporar, ktorého v posledných týždňom trápili menšie zdravotné problémy a aj preto v domácej súťaži si pripísal len druhý štart a na konte má tri góly.

„Od postupu do play off myslíme len na štvrtok a v hlave mám len PAOK. To je pre nás supertest. Musíme ukázať, že na Tehelnom poli nemôže niekto len tak prísť a vyhrať. Musíme skórovať proti Solúnu, to je teraz dôležité,“ zdôrazňoval po súboji so Sereďou najúspešnejší kanonier minulého ročníka.

VIDEO Šporar: Na zápas sa tešíme

Seredi síce strelil gól, ale zároveň pripomínal. „Chcem predovšetkým skórovať vo štvrtok. To by bolo viac ako päť alebo desať gólov v lige,“ vyjadril sa pre klubovú televíziu.

Nielen Šporar, ale aj jeho spoluhráči si uvedomujú, že ich čaká najťažší súboj v doterajšom priebehu sezóny.

„Výhra 4:0 je síce výborný výsledok, ale play off Európskej ligy je niečo úplne iné a tam sa musíme ukázať. V Európe sa hrá vo vyššom tempe, všetko je rýchlejšie,“ pripomenul slovinský útočník.

Slovenský majster aj štvrtý raz začne najprv na domácom štadióne. Bude mať výraznú podporu plného Tehelného poľa. Ani v jednom z troch doterajších domácich zápasoch nepodal stopercentný výkon a odchádzal na odvetu len s najtesnejším náskokom alebo dokonca v prvom prípade len s nerozhodným výsledkom. Ten na postup so Sutjeskou nestačil a belasí v Lige majstrov rýchlo skončili.

VIDEO Kozák: Všetci hráči sú zdraví a pripravení na zápas

Ak chcú pomýšľať na postup cez Solún, ktorý je favoritom tohto súboja, musia zvládnuť už prvý zápas na domácom trávniku. O týždeň ich totiž čaká náročná odveta v búrlivom prostredí, v ktorom sa nevyhráva.

PAOK hral v novej sezóne len s Ajaxom

PAOK získal v minulom ročníku titul bez jedinej prehry. Triumfoval v lige tretí raz a eufóriu podčiarkol aj fakt, že sa stal majstrom po dlhých 34 rokoch. S päťbodovým náskokom pred Olympiakosom Pireus. O jeho suverenite na gréckej scéne svedčí aj skutočnosť, že sa tešil aj zo zisku Gréckeho pohára.

TV Pravda: Polícia sa pripravuje na prípadné nepokoje na tribúnach či v meste pred futbalovým zápasom v Bratislave.
Video

V lete privítali v klube návrat slovenského futbalistu Miroslava Stocha. Hlásil sa v Solúne po piatich rokoch. Vtedy v ňom bol na hosťovaní z Fenerbahce Istanbul. Teraz za neho zinkasovala Slavia Praha 1,5 milióna eur.

"Myslím si, že hráči rešpektujú silu Slovana a aj keď sme v pozícii favorita o všetkom sa rozhodne až na ihrisku,“ vyjadril sa Stoch po prílete do Bratislavy na stránke SFZ. V odvete s Ajaxom nenastúpil, zápas sledoval len z lavičky, v prvom stretnutí doma absolvoval posledných 11 minút.

VIDEO Stoch: Bude to ťažký zápas, šance sú vyrovnané

Pred rokom Solúnu titul tesne ušiel až po administratívnom odrátaní troch bodov. Stalo sa tak potom, čo v marci 2018 kontroverzný majiteľ klubu Ivan Savvidis vbehol na plochu s pištoľou v ruke po neuznanom góle jeho tímu v závere zápasu s AEK a rozhodca súboj predčasne ukončil.

PAOK sa predstavil vlani na jeseň v skupine Európskej ligy a v konkurencii Chelsea, BATE Borisov a Fehérváru získal len tri body. Zvíťazil na pôde Borisova 4:1, ale už viac neskóroval, všetky ostatné stretnutia prehral na nulu.

Domáca súťaž sa v Grécku ešte nezačala, takže PAOK má v novej sezóne na konte zatiaľ iba dva súťažné zápasy. V 3. predkole Ligy majstrov s amsterdamským Ajaxom doma len remizoval(2:2) a vonku tesne prehral (2:3). V odvete Ajax kopal tri penalty, všetky Dušan Tadič, dve z nich využil. Za PAOK dva razy skóroval rodák z Amstredamu Diego Biseswar.

„Bol to nešťastný dvojzápas," komentoval Stoch. "Neboli sme horší, dovolím si tvrdiť, že v mnohých fázach sme boli lepším mužstvom. Mrzí nás najmä odveta. Stále mám pocit, že tri penalty sú trochu veľa, akoby bol Ajax tak trošku do ďalšej fázy dotlačený.

Chýbalo nám aj športové šťastie, veď pri jednom z gólov trafil náš hráč pri odkope Huntelaara a lopta skončila v našej sieti. Zápas ukázal, že v dnešnom futbale môže hrať každý s každým a papierový favorit to nikdy nemá dopredu vyhrané.“

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #ŠK Slovan Bratislava #PAOK Solún #Miroslav Stoch #Andraž Šporar