Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Senzácia sezóny na kolenách. Real Madrid sa s Gironou nemaznal, dvojgólový Bellingham

Futbalisti Realu Madrid deklasovali v sobotnom šlágri 24. kola španielskej ligy druhý tím tabuľky považovaný za senzáciu tejto sezóny Gironu 4:0.

10.02.2024 20:42
Jude Bellingham Foto:
Jude Bellingham strelil dva góly Realu Madrid a so 16 zásahmi je najlepším kanonierom La Ligy.
debata

Real Madrid si tak upevnil pozíciu lídra tabuľky, katalánskemu tímu odskočil na rozdiel piatich bodov. Dvoma zásahmi sa o to zaslúžil anglický stredopoliar Jude Bellingham, ktorý je so 16 gólmi na čele tabuľky strelcov.

„Biely balet“ poslal do vedenia už v úvode zápasu Vinicius Junior, ktorý nedal ďalekonosnou strelou brankárovi Paulovi Gazzanigovi žiadnu šancu. Brazílčan mal prsty aj v druhom góle, keď prihrávkou našiel nabiehajúceho Bellinghama.

Vladimír Weiss Čítajte viac Weiss ml.: Ak bude Strelec takto hrávať, musí nastupovať v reprezentácii. Reagoval aj na údajnú potýčku Rodriguesa

Po zmene strán sa Angličan presadil znovu na 3:0, no krátko na to si vypýtal striedanie. Podľa agentúry AP si pravdepodobne vyvrtol ľavý členok. Na konečných 4:0 ešte v 61. minúte upravil Brazílčan Rodrygo, opäť s asistenciou Viniciusa.

Domáci Joselu ešte v 90. minúte z penalty trafil iba do žrde. Girona zaznamenala len druhú ligovú prehru v tejto sezóne, v septembri podľahla taktiež Realu na domácej pôde 0:3.

SR Žilina šport futbal NL 19. kolo ZAX Čítajte viac Slovan sa naladil na Graz dominantným výkonom. Zvýšil náskok v tabuľke, no prišiel o Borjana

Po troch zápasoch bodovali naplno hráči Osasuny Pamplona. Zásluhou presného zásahu chorvátskeho útočníka Anteho Budimira vyhrali na ihrisku Realu Sociedad San Sebastian 1:0 a v tabuľke poskočili na 11. miesto. San Sebastian nedal gól už v treťom stretnutí za sebou a je siedmy.

Hráči Deportiva Alaves remizovali s Villarrealom 1:1. Domácim patrí v tabuľke 12. priečka, Villarreal je o dve pod nimi.

La Liga – 24. kolo:
Deportivo Alaves – Villarreal CF 1:1 (1:1)
Góly: 25. Omorodion – 42. Cuenca

Real Sociedad San Sebastian – CA Osasuna 0:1 (0:0)
Gól: 49. Budimir

Real Madrid – FC Girona 4:0 (2:0)
Góly: 35. a 54. Bellingham, 6. Vinicius, 61. Rodrygo

Najväčšie futbalové štadióny na svete Fotogaléria - 81 fotiek Všetky fotky
V rebríčku nájdete 40 najväčších futbalových...
Standings provided by Sofascore
debata chyba
Viac na túto tému: #Real Madrid #la liga #Girona