Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Nová dimenzia futbalovej zábavy: Zápas očami hviezd. V Manchestri United chcú pretlačiť novinku

Majitelia anglického futbalového klubu Manchester United, rodina Glazerovcov, chcú, aby hráči klubu nosili počas zápasov na tele kamery.

09.02.2024 20:38
Manchester United Foto:
Majitelia Manchestru United vidia v možnosti prežitia zápasu v rozšírenej realite ďalšie príjmy do klubovej pokladnice.
debata

Ako informoval ESPN, Glazerovci chcú do praxe implementovať systém rozšírenej reality (AR), ktorý by fanúšikom priniesol nový zážitok zo sledovania zápasu.

Glazerovci sú stále väčšinovými vlastníkmi Manchestru United a platí to od roku 2005, keď dokončili odkúpenie od predchádzajúcich vlastníkov.

V predstavenstve United je momentálne šesť členov rodiny, pričom Joel a Avram Glazerovci sú v pozíciách výkonných spolupredsedov klu­bu.

SR Žilina šport futbal NL 19. kolo ZAX Čítajte viac Slovan sa naladil na Graz dominantným výkonom. Zvýšil náskok v tabuľke, no prišiel o Borjana

Nedávno sa dohodli na tom, že britský biznismen Sir Jim Ratcliff a jeho spoločnosť INEOS získajú 25-percentný menšinový podiel v klube a prevezme futbalové operácie. Táto dohoda stále čaká na oficiálnu ratifikáciu.

Ešte v minulom roku ESPN informovalo, že jedným z kľúčových dôvodov, prečo Glazerovci chceli zostať v klube, je ich presvedčenie, že Manchester United má v nasledujúcich rokoch obrovský potenciál na významný ekonomický rast.

A novinár Mark Ogden z ESPN teraz uviedol, že jednou z myšlienok, vďaka ktorej môžu do klubovej pokladnice putovať značné príjmy, je využívanie rozšírenej reality.

SR Futbal NL 1. kolo Košice Slovan KEX Čítajte viac Každá palica má dva konce, práca Žiliny je na chválu i kritiku. Zo Slovana som sklamaný, Kozák sa "potatil"

Zdroj, ktorý je oboznámený s obchodným modelom Glazerovcov pre portál uviedol: „Veľkou víziou a nádejou pre Glazerovcov, a podporoval ju aj Ed Woodward, je vznik rozšírenej reality. Technológia už existuje,“ uviedol zdroj.

Vďaka kamere by priaznivec kdekoľvek na svete mohol za malý poplatok zažiť zápas očami svojho obľúbeného futbalistu. „Len si predstavte, koľko by United dokázali vygenerovať z globálnej fanúšikovskej základne, keby si priaznivci mohli zaplatiť za Rashforda či Fernandesa na 90 minút.“

6 rozhodcovia Čítajte viac Zavedenie modrej karty vo futbale? Najviac si to odskáče jeden španielsky klub, budú hrať so šiestimi hráčmi, podpichol hviezdny Nemec

Okrem Manchestru United Glazerovci vlastnia aj tím amerického futbalu v USA Tampa Bay Buccaneers, pričom zámorská NFL už spolupracuje s rôznymi firmami na dodávaní konceptov AR.

Rozšírená realita je však ešte hudbou budúcnosti, nakoľko podľa Medzinárodnej rady pre futbalové pravidlá (IFAB) je používanie kamier na hráčoch v súčasnosti zakázané.

debata chyba
Viac na túto tému: #Manchester United #Premier League #rodina Glazerovcov