Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Zavedenie modrej karty vo futbale? Najviac si to odskáče jeden španielsky klub, budú hrať so šiestimi hráčmi, podpichol hviezdny Nemec

Na začiatok len na skúšku a v nižších súťažiach. Vo futbale sa chystá po zavedení systému VAR ďalšia revolučná novinka. Rozhodcovia by mali po žltej a červenej karte k dispozícii aj tretiu variantu napomínania.

09.02.2024 14:05
6 rozhodcovia Foto:
Rozhodcovia dostanú ďalšiu možnosť potrestania hráčov.
debata (2)

Ide o modrú kartu, ktorou bude potrestaný hráč v prípade nedovoleného zmarenia nádejnej akcie súpera či nadmerných protestov voči rozhodcovi.

V takom prípade by musel hráč opustiť ihrisko na desať minút.

Po dvoch modrých kartách bude nasledovať červená tak, ako je to aj v prípade dvoch žltých.

Rovnako vylúčenie bude nasledovať aj v prípade kombinácie žltej a modrej karty.

Zavedenie novinky sa má udiať postupne. Dobrovoľne ju otestujú v Anglicku najskôr v nižších súťažiach.

Informácia o plánovanom rozšírení kartových trestov sa stretla s vlnou kritiky. K zavedeniu modrej karty sa vyjadrujú zvučné osobnosti spomedzi trénerov i hráčov.

„Myslím si, že potrebujeme zjednodušiť futbal čo najviac je to len možné. Každý rok sa však pravidlá viac a viac komplikujú. Nie som si istý, či modrá karta uľahčí rozhodcom ich prácu,“ vraví taliansky tréner Carlo Ancelotti, ktorého citujú madridské médiá.

José Mourinho Čítajte viac Bez práce dlho nevydržal. Angličania píšu o veľkom návrate, Mourinho má po konci v Ríme namierené do známeho klubu

Na sociálnej sieti Twitter zareagoval v súvislosti s novinkou nemecký stredopoliar a bývalá hviezda Realu Madrid Mesut Özil.

„Takže Atletico Madrid bude hrať (po zavedení modrej karty) iba so šiestimi hráčmi?,“ podpichol Özil mužstvo bývalého rivala.

Fanúšikovia si na druhej strane robia žarty zo stredopoliara Manchestru United Casemira, ktorý pomerne často a rozvášnene diskutuje s rozhodcami.

Mnohým sa nepozdáva, že by sa mal futbal, ktorý je kontaktným športom, ešte viac sprísniť.

Ak by sa napokon modrá karta ujala zaviedla celoplošne v rámci pravidiel, išlo by o najväčšiu zmenu kartového systému od roku 1970.

Platy rozhodcov v top ligách Fotogaléria - 17 fotiek Všetky fotky
Strážia najväčšie hviezdy i pravidlá...
2 debata chyba
Viac na túto tému: #Carlo Ancelotti #rozhodcovia #FA Cup #modrá karta