Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Veľká zmena u susedov: MOL sa stal vlastníkom jedného z najtradičnejších klubov

Újpest 1885 Futball uzavrel so spoločnosťou MOL Vagyonkezelö zmluvu, podľa ktorej dcérska firma skupiny MOL nadobúda väčšinový podiel v spoločnosti, ktorá prevádzkuje futbalový klub.

06.02.2024 21:00
Újpest FC Foto:
Futbalistom maďarského Újpestu patrí v tabuľke najvyššej súťaže 9. miesto.
debata (1)

Ako informoval web origo.hu kompletné uzatvorenie transakcie sa očakáva na konci apríla tohto roka. „Cieľom MOL je dlhodobo podporovať Újpest s cieľom vybudovať budúcnosť hodnú slávneho klubu v neustále sa rozvíjajúcom maďarskom futbale,“ napísala spoločnosť v stanovisku.

To zverejnil MOL v utorok popoludní. „Touto dohodou sa klubu môžu otvoriť nové obzory, zdroje a príležitosti, ktoré sú jedným zo základov úspechu.“

V oznámení spoločnosť pripomenula, že MOL je jedným z najväčších podporovateľov maďarského futbalu. Je prominentným partnerom Maďarského futbalového zväzu a mužskej reprezentácie. Od roku 2020 je hlavným sponzorom Maďarského pohára a sponzoruje aj slovenský tím FC DAC 1904.

Dani Alves Čítajte viac Nechutné detaily zo súdu s exhviezdou Barcelony. 16 minút násilností, sex aj fackanie

„V poslednom desaťročí sa dokázalo, že obetavá profesionálna práca a primeraný rozvoj a investície môžu viesť k výsledkom v maďarskom futbale. Zázrak futbalu je, že dokáže pohnúť miliónmi ľudí. Pre MOL to vytvára príležitosť na popularizáciu športu,“ vyjadril sa v stanovisku Péter Ratatics, ktorý bude zastupovať skupinu MOL v Újpest FC.

Okrem toho verí, že ich súťaživý duch a transparentné obchodné myslenie dlhodobo prináša výsledky vo všetkých podnikoch a inak si to nepredstavujú ani v tomto prípade. „Silný Újpest môže len ďalej posilniť maďarský futbal,“ dodal Ratatics.

Zárobky futbalových klubov v sezóne 2022/2023 Fotogaléria - 23 fotiek Všetky fotky
Ktoré kluby v minulej sezóne zarobili najviac?...
1 debata chyba
Viac na túto tému: #MOL #Újpest FC