Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Calzona so žltou kartou aj veľkým víťazstvom. Neapol s Lobotkom zdolal silný Juventus

Futbalisti SSC Neapol, na lavičke s trénerom slovenskej reprezentácie Francescom Calzonom, zvíťazili nad druhým mužstvom tabuľky talianskej Serie A Juventusom Turín 2:1. Lodivod obhajcov titulu videl v nadstavenom čase žltú kartu. Stanislav Lobotka odohral za domácich celý zápas.

03.03.2024 22:41 , aktualizované: 22:46
Stanislav Lobotka Foto:
Stanislav Lobotka (na snímke s Fabiom Mirettim) odohral proti Juventusu Turín celý zápas.
debata

Zverenci trénera Calzonu uspeli v lige druhýkrát za sebou za tri body a v tabuľke sa posunuli na 7. priečku. Juventus je druhý s 12-bodovým mankom na Inter Miláno, ktorý odohral o zápas menej.

Neapol viedol od 42. minúty po góle Chviču Kvaraccheliju. Hostia vyrovnali v 81. minúte, postaral sa o to Federico Chiesa. V 88. minúte mali domáci jedenástku, ktorú síce Victor Osimhen nepremenil, ale z dorážky sa presadil striedajúci Giacomo Raspadori a rozhodol – 2:1.

Hráči Lecce remizovali na ihrisku Frosinone 1:1, keď ich vyrovnávajúci gól strelil po hodine hry z jedenástky bývalý útočník Dunajskej Stredy Nikola Krstovič.

Alexander Sorloth Čítajte viac Mallorca s Valjentom zariadila senzáciu. V drese Villarrealu zažiaril nórsky kanonier hetrikom

Hráči Hellasu Verona si pripísali dôležité víťazstvo v boji o záchranu. V nedeľňajšom zápase zdolali Sassuolo Calcio 1:0, k čomu prispela aj dvojica slovenských reprezentantov Ondrej Duda a Tomáš Suslov. Ich tím vyhral v lige prvýkrát od 13. januára a v neúplnej tabuľke sa nachádza na 17. mieste. Sassuolo je na predposlednom 19. mieste.

Bologna vezie tri body z trávnika Atalanty Bergamo po víťazstve 2:1, ktorým si upevnila sa štvrtú pozíciu v tabuľke znamenajúcu účasť v budúcom ročníku Ligy majstrov. Pred AS Rím má štvorbodový náskok, pred šiestou Atalantou päťbodový. Pre Bolognu to bolo už šieste ligové víťazstvo za sebou.

Serie A – 27. kolo:
SSC Neapol – Juventus Turín 2:1 (1:0)
Góly: 42. Kvaracchelija, 88. Raspadori – 81. Chiesa
/S. Lobotka (Neapol) odohral celý zápas/

Atalanta Bergamo – FC Bologna 1:2 (1:0)
Góly: 28. Lookman – 57. Zirkzee (z 11 m), 61. Ferguson

FC Empoli – Cagliari Calcio 0:1 (0:0)
Gól: 69. Jankto
/A. Obert (Cagliari) bol na lavičke náhradníkov/

Frosinone Calcio – US Lecce 1:1 (1:0)
Góly: 45.+2 Cheddira – 61. Krstovič (z 11 m)

Hellas Verona – Sassuolo Calcio 1:0 (0:0)
Gól: 79. Swiderski
/O. Duda odohral celý zápas, T. Suslov (obaja Hellas) hral do 90. min/

debata chyba
Viac na túto tému: #Juventus Turín #Serie A #SSC Neapol #Stanislav Lobotka #Francesco Calzona