Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Manchester je modrý. Dva góly Fodena otočili duel pre City, trafil sa aj Haaland

Futbalisti Manchestru City triumfovali v nedeľnom mestskom ligovom derby nad United 3:1. Dvoma gólmi o tom rozhodol krídelník Phil Foden.

03.03.2024 18:41
Phil Foden Foto:
Dva góly Phila Fodena rozhodli o víťazstve Manchestru City v derby proti United.
debata

Úradujúci majster figuruje po 27. kole Premier League v tabuľke na druhom mieste o jeden bod za Liverpoolom. Manchester United je na šiestej pozícii.

„Citizens“ začali od úvodu aktívnejšie, ale skóre duelu otvorili hostia. Brankár Andre Onana našiel dlhým nákopom kapitána Bruna Fernandesa, ktorý zvládol osobný súboj, našiel Marcusa Rashforda a anglický útočník krásnou strelou spoza šestnástky nedal šancu Edersonovi.

Real Madrid Čítajte viac Chaos v Španielsku. Real Madrid strelil víťazný gól súbežne z konečným hvizdom. Hráči zúrili

Domáci mohli vyrovnať po štvrťhodine hry, ale Fodena vychytal Onana. V 30. minúte sa nepresadil volejom ani Rodri a tesne pred polčasom nórsky kanonier Erling Haaland vo veľkej príležitosti prestrelil bránku United.

V 56. minúte však už Foden vyrovnal, keď namieril presne spoza šestnástky. City chceli streliť aj druhý gól a takmer nepretržite boli v ďalšom priebehu usadení na útočnej polovici. Dlho sa nevedeli presadiť cez obranu súpera, ale v 80. minúte udreli. Foden si vymenil loptu s Julianom Alvarezom a krížnou strelou dostal svoje mužstvo do vedenia – 2:1.

Bayer Leverkusen Čítajte viac Obrovský krok k zisku titulu. Leverkusen využil zaváhanie Bayernu, jediný z top líg ešte neprehral

V nadstavenom čase urobil veľkú chybu Sofyan Amrabat, čo využil Haaland a poistil víťazstvo. City zvládli 192. derby, keď United výrazne prestrieľali 27:2 (8:1 na bránu). Hostia nepotešili svojho trénera Erika ten Haga, ktorý absolvoval stý zápas na lavičke United.

Hráči Bournemouthu zvíťazili na ihrisku Burnley 2:0. Hostia viedli od 13. minúty, keď sa presadil Justin Kluivert a výsledok potvrdil v závere Antoine Semenyo. Bournemouth sa tešil z triumfu a zisku troch bodov prvýkrát od 26. decembra a posunul sa na 13. miesto v tabuľke. Burnley prehralo štvrté stretnutie za sebou, patrí mu 19. priečka, druhá v pásme zostupu.

Premier League – 27. kolo:
Manchester City – Manchester United 3:1 (0:1)
Góly: 56. a 80. Foden, 90.+1 Haaland – 8. Rashford

FC Burnley – AFC Bournemouth 0:2 (0:1)
Gól: 13. Kluivert, 88. Semenyo

Standings provided by Sofascore
Gerson Rodrigues, kontroverzný útočník Slovana Fotogaléria - 17 fotiek Všetky fotky
Gerson Rodrigues sa po príchode do Slovana...
debata chyba
Viac na túto tému: #Manchester United #Premier League #manchester city #Phil Foden