Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Smoliar večera. Kanonier FC Liverpool prekonal 20 rokov starý rekord Premier League

Hviezda Liverpoolu Darwin Nunez sa zapísala do histórie anglickej Premier League počas stredajšej výhry svojho tímu nad Chelsea 4:1.

01.02.2024 07:54
Darwin Nunez Foto:
Darwin Nunez (vpravo) sa stal prvým hráčom v histórii Premier League, ktorý trafil konštrukciu brány štyrikrát v jednom zápase.
debata (2)

Uruguajský útočník si pri jednoznačnom víťazstve pripísal 11. asistenciu v sezóne vo všetkých súťažiach, keď prihrával na zásah spoluhráča Luisa Diaza. Na svojom konte má Nunez aj 11 gólov v doterajšej impozantnej sezóne pre Liverpool.

Vo svojej druhej sezóne v klube Nunez svojou všestrannou hrou, priamočiarosťou a fyzickými schopnosťami ukazuje, prečo Liverpool za neho zaplatil 85 miliónov libier, keď v lete 2022 prišiel z Benfiky Lisabon.

Aj keď sa Nunez proti Chelsea nedostal do zápisu o skóre, urobil takmer všetko, aby v zápase rozvlnil sieť. V prvom polčase dostal 23-ročný hráč možnosť strieľať pokutový kop po tom, čo Dioga Jotu fauloval v šestnástke Benoit Badashile.

SR Futbal Slovan Ferencváros LM 2. predkolo Odveta BAX Čítajte viac Maďarské sny o novej lige! Chystajú súťaž pre kluby strednej a východnej Európy. V projekte sa spomína aj Slovan

Jeho pokus však narazil na ľavú žrď. Aby toho pre Nuneza nebolo málo, trafil v priebehu zápasu ešte trikrát kombináciu brvna a žrde – všetko bez toho, aby sa lopta aspoň v jednom prípade dokotúľala za bránkovú čiaru.

Týmto smoliarskym večerom vytvoril Nunez rekord Premier League – stal sa prvým hráčom, ktorý trafil do konštrukcie brány štyrikrát v jednom zápase od začiatku zaznamenávania tejto štatistiky v sezóne 2003/04.

José Mourinho Čítajte viac Bez práce dlho nevydržal. Angličania píšu o veľkom návrate, Mourinho má po konci v Ríme namierené do známeho klubu

Najväčší smoliari doteraz v jednom zápase trafili tyčku trikrát. Prvým, komu sa to podarilo, bol legendárny Jay-Jay Okocha, ktorý takto strieľal v novembri 2003 proti Tottenhamu. Ďalšími boli Cristiano Ronaldo, Leandro Trossard a Timo Werner.

Nunez je suverénom v triafaní tyčiek aj v celej sezóne. Vo všetkých dueloch Premier League v tejto sezóne sa mu to podarilo už deväťkrát.

To je trikrát viac, ako majú na konte druhí v poradí Trent Alexander-Arnold, Anthony Gordon z Newcastlu a Dominic Solanke z Bournemouthu.

Nárast trhovej hodnoty slovenských futbalistov Fotogaléria - 19 fotiek Všetky fotky
Niektorí prispeli viac, iní menej. Postup...
2 debata chyba
Viac na túto tému: #FC Liverpool #Darwin Núňez