Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Škandál v Holandsku, Hancko v centre chaosu. Nespokojní fanúšikovia vtrhli na ihrisko

Neslýchané scény v záverečnej fáze stretnutia najvyššej holandskej súťaže medzi Vitesse Arnhem a Feyenoordom Rotterdam (1:2).

21.01.2024 21:01
Arnhem Foto:
V Arnheme kvôli výtržnostiam fanúšikov museli prerušiť zápas.
debata

Pred očami obrancu hostí a slovenského reprezentanta Dávida Hancka sa priaznivci domáceho tímu pokúsili vtrhnúť na hraciu plochu. Pri tom bola zničená obrazovka VAR.

Futbalisti Feyenoordu utiekli pred rozvášnenými priaznivcami do hráčskeho tunela a rovnako tak hlavný rozhodca Serdar Gözübüyük so svojimi asistentmi. Krátko po nich ich nasledoval aj domáci výber.

Pre nepokoje na tribúnach, aj mimo nich, bol duel dočasne prerušený. Podľa holandského webu voetbalprimeur.nl bolo stretnutie po viacerých rozhovoroch organizátorov s rozhodcom obnovená asi po dvadsiatich minútach. Pozrite si chaos na štadióne v Arnheme:

Skupina asi 30 priaznivcov preliezla bariéry z hlavnej tribúny za striedačkami oboch tímov a vstúpila na ihrisko. Chuligáni potom prešli do pravého rohu štadióna a skočili späť na tribúnu. V pätách im boli pracovníci bezpečnostnej služby.

Okrem obrazovky VAR sa podľa RTV Rijnmond stali obeťami nepokojov aj niektorí zdravotne postihnutí priaznivci s miestami blízko futbalového trávnika.

Darwin Núñez Čítajte viac Liverpool si upevnil pozíciu lídra v Premier League. Dramatický záver v Sheffielde

Tí museli štadión opustiť z preventívnych dôvodov. Vyčíňanie chuligánov bude mať za následok pre Vitesse vysokú pokutu alebo uzavretie štadióna na niekoľko zápasov.

V čase prerušenia zápasu viedol Feyenoord v Arnheme 1:2 vďaka gólom Lutsharela Geertruidu a Ondreja Lingra. Za Vitesse skóroval Amine Boutrah. Slovenský obranca Hancko odohral celý zápas.

Najväčšie futbalové štadióny na svete Fotogaléria - 81 fotiek Všetky fotky
V rebríčku nájdete 40 najväčších futbalových...
Standings provided by Sofascore
debata chyba
Viac na túto tému: #Vitesse Arnhem #Feyenoord Rotterdam #Eredivisie