Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Vaslui vraj Kuciakovi nič nedlhuje. Podá naňho sťažnosť na FIFA

Slovenský futbalový brankár Dušan Kuciak vraj úspešne absolvoval vstupnú lekárku prehliadku v poľskom tíme Legia Varšava a čoskoro by mal podpísať trojročnú zmluvu. Nebolo by na tom nič zvláštne, keby 26-ročný gólman nemal ešte na dva roky platný kontrakt s rumunským klubom FC Vaslui.

03.07.2011 11:19
Dušan Kuciak Foto: ,
Dušan Kuciak.
debata

Účastník minuloročných majstrovstiev sveta v Juhoafrickej republike údajne už takmer dva týždne neoznámil svojmu zamestnávateľovi, kde sa nachádza. Správanie Kuciaka pobúrilo vedenie rumunského klubu. Za jeho svojvoľným odchodom údajne stoja finančné podlžnosti klubu voči hráčovi. Informuje o tom poľský spravodajský portál www.sport.onet.pl. „Neexistuje žiadne ospravedlnenie takéhoto správania sa,“ hneval sa majiteľ FC Vaslui Adrian Porumboiu.

„Chceli sme túto situáciu vyriešiť. Poprosili sme hráča, aby spolu so svojím agentom pricestoval do Rakúska, kde sme absolvovali tréningové sústredenie. Súhlasil a poslali sme mu aj potvrdenie e-mailom. Neskôr sa nám však Dušan ozval s tým, že zmeškal lietadlo. Čakali sme, že príde neskôr, no nestalo sa tak,“ povedal hovorca rumunského tímu.

Zástupcovia FC Vaslui dokonca odmietajú existenciu akýchkoľvek nevyrovnaných záväzkov. „Nielenže nemáme žiadne dlhy, ale nedávno sme mu vyplatili 70-tisíc eur. Stále je naším hráčom a nemôže sa dohodnúť s iným klubom. Nerozumiem, ako mohla Legia urobiť takú chybu. Obrátime sa so sťažnosťou na Medzinárodnú futbalovú federáciu,“ dodal Porumboiu.

Kuciak sa podľa prezidenta Vasluiu snažil nepríjemnú situáciu vyriešiť návrhom, aby Rumuni stanovili odstupné na 250-tisíc eur. Porumboiu ale takýto scenár odmietol a rozhodol sa gólmana penalizovať pokutou tisíc eur za každý deň omeškania v otázke návratu do Rumunska.

Kuciak začal so seniorským futbalom v Trenčíne, odkiaľ prestúpil do Žiliny, v roku 2005 hosťoval v anglickom tíme West Ham United. Hráčom FC Vaslui je od roku 2008.

debata chyba