Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Mourinho po debakli: Nemali sme šancu vyhrať

Napriek jednoznačnej prehre futbalistov Realu Madrid v pondelkovom EL Clasico s FC Barcelonou (0:5) bude španielska liga na špici vyrovnaná až do konca. Aspoň to tvrdí tréner "bieleho baletu" Jose Mourinho.

30.11.2010 10:32
José Mourinho Foto:
José Mourinho.
debata

Real Madrid po debakli v 13. kole na Nou Campe a súčasne prvej prehre pod vedením temperamentného Portugalčana, stráca na vedúcu Barcelonu dva body. „Nie je ťažké to zhodnotiť, pretože sme prehrali v zápase, v ktorom sme nemali šancu uspieť. Dnes večer hral jeden tím na hranici svojho optima a druhý veľmi zle. Ligová súťaž však bude otvorená až do konca,“ povedal na pozápasovej tlačovej konferencii tréner Mourinho.

Mourinho prišiel do hlavného mesta Španielska s cieľom ukončiť dvojročné kraľovanie Barcelony v Primera division a posunúť konečne Real Madrid cez zakliate osemfinále Ligy majstrov (LM). „Biely balet“ mal oslnivý štart do ligovej sezóny, do pondelkového zápasu mal na konte desať výhier, dve remízy a skóre 33:6. Neprehral zatiaľ ani v skupinovej fáze LM.

Mourinho, ktorému sa na Nou Campe v nedávnej minulosti podarilo vyradiť domáci tím z LM s futbalistami Chelsea Londýn a Interu Miláno, nezabudol po pondelkovej lekcii vyzdvihnúť kvality súpera. „Barcelona je už hotovým tímom a produktom. Je to však výsledok niekoľkoročnej práce. Navyše, určite potrvá istý čas, kým Real bude efektívnym kolektívom. Dnešný výsledok odráža súčasný rozdiel medzi oboma mužstvami. Samozrejme, že som smutný, pretože nikto neprehráva rád. Dúfam, že to nebude mať negatívny psychologický vplyv na hráčov. Napokon, povedal som im, že ligová sezóna dnes nekončí a my dobre vieme, že sa možno na tento štadión ešte v tejto sezóne (Liga majstrov) vrátime,“ dodal Mourinho.

Podľa rodáka zo Setubalu ukážu futbalisti Realu Madrid už v sobotňajšom ligovom súboji proti FC Valencii svoj skutočný charakter. „Keď prehráte o štyri-päť gólov, tak vám nepomôže plakať. Treba znova trénovať, tvrdo pracovať a vyhrať ďalší zápas. Nie som znepokojený pokiaľ ide o môj tím, pretože doteraz hral fantasticky. Dnes sa mu príliš nedarilo, ale v sobotu sa chceme vrátiť na víťaznú dráhu. Dnes s tým už nič nenarobíme, ale už zajtra môžme všetko zmeniť,“ uzavrel Mourinho.

debata chyba