Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Najvyťaženejší hráč Liverpoolu Škrtel: Skalp Chelsea je veľká vec

Futbalový FC Liverpool sa v nedeľu tešil z veľkého víťazstva. Zverenci trénera Roya Hodgsona zdolali v šlágri 11. kola Premier League na domácom štadióne úradujúceho majstra a veľkého rivala FC Chelsea 2:0 a potvrdili, že po katastrofálnom štarte do súťažného ročníka, najhoršom za ostatných 57 rokov, sa pomaly dostávajú späť do starej fazóny.

08.11.2010 15:57
Škrtel Drogba Foto:
Martin Škrtel bráni Didiera Drogbu.
debata

Triumf nad lídrom tabuľky zariadil dvoma gólmi španielsky kanonier Fernando Torres a spoľahlivým výkonom v zadných radoch pomohol k čistému kontu aj slovenský reprezentačný stopér Martin Škrtel.

O zápase a krásnych góloch
Bol to nesmierne náročný duel, veď Chelsea má jedno z najlepších mužstiev na svete. Sme skutočne veľmi, veľmi radi, že sme ho zvládli. Je to veľká vec a veľké víťazstvo. Dôležitý bol najmä prvý polčas, v ktorom sme na súpera vyleteli a strelili sme dva nádherné góly. Po zmene strán sme sa to už najmä snažili udržať a som rád, že sa nám to aj podarilo.

O úspešnej sérii
Ako som už viackrát spomenul, v úvode sezóny sa toho v našom klube veľa zmenilo. Na to, aby sme začali dosahovať dobré výsledky, bol potrebný čas. Myslím si, že v ostatných týždňoch sa to už všetko znormalizovalo a teraz začína naša práca prinášať ovocie. Verím, že to takto bude pokračovať aj naďalej a náš stroj sa nezasekne.

O jeho nasadení do duelu
Vo štvrtok v Európskej lige UEFA proti Neapolu nehrali viacerí, ktorí boli predtým v zostave. Kondičný tréner mi to okrem iného vysvetlil tým, že podľa analýzy som vrátane reprezentačných zápasov najvyťaženejším hráčom Liverpoolu. Tréner sa snaží, aby všetci v kádri hrávali rovnomerne. Preto som sa ani moc nezamýšľal nad tým, že som zostal proti Neapolu na lavičke. Teraz proti Chelsea nemohli nastúpiť Johnson ani Kyrgiakos, šancu som dostal ja a som rád, že sme vyhrali.

O návrate Dirka Kuyta
Pred zápasom s Chelsea s nami trénoval len dva dni, aj preto som zostal trochu prekvapený, že sa dostal do základnej zostavy. Ale opäť raz ukázal, aký je nesmierne cenný pre naše mužstvo. Napriek jeho dlhšiemu výpadku ho bolo na ihrisku cítiť, Torresovi elegantne prihral na prvý gól. Sme radi, že je späť.

O užívaní si futbalu
Myslím si, že proti Chelsea sme dokázali na ihrisko preniesť pohodu, ktorá medzi nami vládne na tréningoch. Do každého duelu ideme najmä s tým, aby sme potešili divákov a našich fanúšikov. Teším sa, že sa to všetko odzrkadlilo teraz na ihrisku a pevne verím, že aj naďalej budeme našim priaznivcom prináša radosť.

O bránení Anelku a Drogbu
Nie je to nič jednoduché. Anelka toho síce veľa nenabehá, ale stále sa pohybuje na ofsajdovej línii a čaká na svoj okamih. Preto si vzadu na neho musíme stále dávať pozor, aby sme mu v tom zabránili. V druhom polčase, keď prišiel na trávnik aj Drogba, sme to mali dvojnásobne ťažké. Našťastie sa nám však aj s trochou šťastia podarilo oboch ubrániť a tešíme sa z čistého konta proti Chelsea, čo sa podarí len málokomu.

O nasledujúcich zápasoch
Po tomto víťazstve strácame na miesto zaručujúce účasť v Lige majstrov len päť bodov. Nesmieme však poľaviť a tieto tri body z duelu s Chelsea musíme potvrdiť už v stredu proti Wiganu a potom so Stoke City. Nie sú to síce tímy z užšej špičky, ale najmä v domácom prostredí dokážu byť veľmi nepríjemné. November bude celkovo dosť nabitý, ale my sme teraz v pohode a na tom chceme stavať.

debata chyba