Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Weiss parádne debutoval za Rangers

Slovenský futbalový reprezentant Vladimír Weiss ml. absolvoval úspešnú premiéru v drese Glasgow Rangers. Škótsky majster vyhral na pôde Hibernianu 3:0 a k trom bodom pomohol aj Weiss. Dvadsaťročný záložník prišiel na ihrisko v 66. minúte a krátko na to sa blysol parádnou akciou, na konci ktorej bol druhý gól Kennyho Millera.

22.08.2010 15:13 , aktualizované: 23.08.2010 01:46
Weiss, Miller Foto:
Vladimír Weiss ml. spoločne s Kennym Millerom.
debata (4)

Weiss vystriedal útočníka Jamesa Beattieho, ktorý krátko predtým nahral Millerovi na otávrací gól duelu. Mladý slovenský reprezentant, ktorý si obliekol dres s číslom 20, sa hneď po príchode prezentoval skvelou akciou, keď nasadil obrancovi „jasle“ a poslal do šestnástky nebezpečný center. Z tohto ešte gól nepadol, ale o pár minút už udrelo. Weiss sa najskôr na ľavom krídle elegantne zbavil dvoch protihráčov, narazil si loptu s Davisom, pätičkou si ju sklepol v šestnástke a pomedzi nohy stopéra domácich Bambu naservíroval Millerovi gólovú asistenciu. Rangers viedli 2:0 a držali opraty zápas bezpečne v rukách. V nadstavenom čase hostia ešte víťazstvo prikrášlili, keď čistý hetril zavŕšil Miller.

Weiss tak absolvoval debut v novom drese len tri dni po definitívnom skompletizovaní ročného hosťovania z anglického Manchestru City. Hlavný kormidelník „protestantov“ Walter Smith síce 20-ročného rýchlonohého krídelníka nezaradil do základnej zostavy, no dal mu priestor v druhom polčase ako striedajúcemu hráčovi, za čo sa mu Slovák skvele odplatil. Okrem gólovej asistencie bol Weiss nebezpečný vo viacerých prípadoch. Po príchode na ihrisko sa okamžite ujal realizácie štandardiek a po jednej z nich dal takmer gól hlavou Američan Eddu.

„Pre futbalistu je veľmi dôležité, keď cíti podporu fanúšikov, takže som šťastný z toho, ako ma dnes ten náš tábor v hľadisku prijal. Dúfam, že priaznivcom budem naďalej robiť radosť. Už sa neviem dočkať mojej premiéry za Rangers na našom štadióne. Atmosféru Ibrox Parku som už spoznal v prípravnom zápase v drese Manchestru City, bola vynikajúca. Azda bude v sobotu na St. Johnstone vypredané a fantastická divácka kulisa,“ povedal V. Weiss ml. pre internetovú stránku klubu a dodal: „Pred dneškom som ani nepredpokladal, že sa dostanem do základnej jedenástky. Uvedomoval som si, že by to bolo predsa len prirýchlo od môjho príchodu. Sedel som však na lavičke a bol som pripravený. Keď ´Laff´ dostal červenú kartu, nebol som si istý, či mi kouč dá príležitosť. Som rád, že som napokon mal možnosť predviesť sa – myslím si, že to bol dobrý debut.“

Weiss ml. strávil niekoľko rokov v mládežníckej akadémii Manchestru City, v jarnej časti uplynulej sezóny potom hosťoval v konkurenčnom Boltone Wanderers. Pred nadchádzajúcim ročníkom vyjadril túžbu zostať v kádri „The Citizens“ a zabojovať o miesto v A-mužstve. Hlavný tréner City Roberto Mancini však má k dispozícii tím nabitý hviezdnymi menami vrátane niekoľkých letných akvizícií a popri nich by sa Weiss junior len ťažko presadzoval. On aj samotný klub z The City of Manchester Stadium preto prikývli na možnosť ročného hosťovania. O prestupe vedenie „belasých“ nechcelo ani počuť, pretože s účastníkom MS 2010 počítajú v budúcnosti vo svojom mužstve.

Ďalší Slovák v škótskej lige, brankár Dundee United Dušan Perniš štyrikrát kapituloval v zápase Dundee United – Inverness (0:4).

Hibernian – Glasgow Rangers 0:3 (0:0)
Góly:
64., 70., 90.+3 Miller.
/Weiss nastúpil za hostí v 66. minúte/
Celtic Glasgow – St. Mirren 4:0
Kilmarnock – Motherwell 0:1
Dundee United – Inverness 0:4 – D. Perniš (Dundee) chytal celý zápas.

4 debata chyba