Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Pekarík: Bola to pre mňa skúška ohňom

Slovenský futbalový reprezentant Peter Pekarík absolvoval svoj debut v nemeckej bundeslige. Dvadsaťdvaročný obranca VfL Wolfsburg, ktorý k vlkom prestúpil pred necelými dvoma týždňami z MŠK Žilina, sa síce v zápase 18. kola na pôde 1. FC Kolín nezmestil do základnej zostavy trénera Felixa Magatha, no na trávnik štadióna RheinEnergie vybehol hneď od úvodu druhého polčasu.

01.02.2009 12:05
Peter Pekarík Foto:
Peter Pekarík.
debata

Šesťnásobný reprezentant SR a bývalý kapitán národného výberu do 21 rokov Pekarík nahradil Cristiana Zaccarda a zaradil sa na post pravého obrancu.

„Určite to pre mňa bola skúška ohňom. Predsa len, som tu ešte len týždeň a už som mal možnosť vyskúšať si bundesligu. Bol to super pocit, aj keď určite to mohlo byť ešte veselšie, ak by sa nám podarilo zvíťaziť a domov by sme odchádzali s troma bodmi. Myslím si, že šance sme na to mali,“ povedal bezprostredne po zápase slovenský reprezentačný obranca Peter Pekarík.

Wolfsburgu sa napokon podarilo na ihrisku „capkov“ ukoristiť jeden bod za remízu 1:1. Na úvodný presný zásah z kopačky domáceho Sergia Rada z 34. min dokázal po zmene strán v 73. min odpovedať hosťujúci Grafite. „Pri príchode na trávnik mi rozhodne nechýbala motivácia. Bol som veľmi šťastný, že ma tréner poslal do hry. Myslím si, že so svojím výkonom môžem byť spokojný,“ uviedol rýchlonohý zadák, ktorého nezabudol pochváliť ani tréner Felix Magath.

„Napriek tomu, že je s nami len niekoľko dní, počínal si naozaj veľmi dobre.“ Na otázku, aký je hlavný rozdiel medzi nemeckým a slovenským futbalom, Pekarík odpovedal: „Tu je všetko o niečo intenzívnejšie a rýchlejšie. A to neplatí len pre zápasy, ale aj pre tréningový proces.“

Slovenského reprezentanta, pre ktorého to bol druhý súťažný duel v drese Wolfsburgu (predtým sa na trávnik dostal na záverečných niekoľko minút v stredajšom dueli Nemeckého pohára proti Hanse Rostock /5:1/), výborne prijala celá hráčska kabína VfL. „Tento fakt bol pre mňa veľmi dôležitý. Teraz sa už musím len čo najrýchlejšie naučiť po nemecky, aby som s nimi mohol aj žartovať a zabávať sa,“ dodal odchovanec žilinského futbalu Peter Pekarík.

debata chyba