Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Nedvěd dostal pokutu. Čo s ním bude?

Bývalý český futbalový reprezentant známy svojou búrlivou povahou Pavel Nedvěd musí do klubovej pokladnice svojho zamestnávateľa, talianskeho veľkoklubu Juventus Turín, zaplatiť pokutu 175-tisíc českých korún.

28.02.2008 17:25
Pavel Nedvěd Foto:
Pavel Nedvěd dostáva červenú kartu.
debata

Vedenie „starej dámy“ sa ho totiž rozhodlo potrestať za piatu červenú kartu v priebehu dvoch rokov, ktorú 35-ročný ofenzívny stredopoliar videl v utorkovej predohrávke 25. kola Serie A.

V mestskom derby proti AC Turín (0:0) Nedvěd nezvládol záver zápasu a v 3. min nadstaveného času potiahol za vlasy obrancu súpera Gianlucu Comotta, ktorý pred tým do neho strčil. Rodák z Chebu si navyše nezahrá dve stretnutia.

Pre jedného z najlepších záložníkov začiatku storočia to bola už piata červená karta za posledné dva roky. Šéfovia Juventusu aj preto už dochádza s Nedvědovým nevypočítateľným chovaním na ihrisku trpezlivosť a chcú zakročiť. Predseda Giovanni Cobolli Gigli a generálny manažer Jean Claude Blanc sa chystajú stretnúť s klubovými poradcami Gian Paolom Montalom a Riccardom Montanarom.

Gigli po predvlaňajšej korupčnej afére, po ktorej sa ujal v klube vedenia, zaviedol pre hráčov etický kódex a nepáči sa mu, že Nedvěd jeho zásady porušuje.
Tridsaťpäťročný futbalista síce stále má výbornú formu, ale dopláca na svoju výbušnú povahu.

Krátko pred koncom zápasu bol vylúčený aj proti Janovu, keď lakťom zasiahol do tváre Abdoulaya Konka a dostal trest na dva zápasy. Predvlani zasa prišlapol nohu rozhodcovi Stefanovi Farinovi a vykoledoval si stop na päť stretnutí. Ešte predtým bol za fauly vylúčený aj v ligovom dueli v Ríme a v Lige majstrov proti Arsenalu.

debata chyba