Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Nedvěd chce Hamšíka v kabíne Juventusu

eden z najlepších českých futbalistov posledného desaťročia Pavel Nedvěd by veľmi rád privítal v hráčskej kabíne svojho zamestnávateľa, talianskeho veľkoklubu Juventus Turín, slovenského reprezentanta obliekajúceho dres konkurenčného tímu Serie A SSC Neapol Mareka Hamšíka.

05.02.2008 16:16
Marek Hamšík Foto:
Marek Hamšík
debata

Stále ešte len 20-ročný odchovanec Jupie Podlavice prestúpil k „Partenopei“ v lete minulého roku z talianskej druholigovej Brescie a už vo svojej prvej sezóne v najvyššej súťaži na Apeninskom polostrove patrí k najväčším oporám tímu, keď nastúpil v 21 stretnutiach Serie A a zaznamenal šesť presných zásahov.

„Stará dáma“ sa o druhého najlepšieho futbalistu SR za rok 2007 zaujímala už vlani v lete, no športový riaditeľ „Juve“ Alessio Secco sa napokon rozhodol pre dvojicu Sergio Almiron a Tiago Mendes. A podľa všetkého vôbec neurobil dobre, keďže Almirona už Turínčania poslali na hosťovanie do AS Monaco a Tiago zostal na Delle Alpi len preto, že na poslednú chvíľu stroskotal jeho prestup do Tottenhamu Hotspur.

„Počas veľmi krátkeho obdobia sa až neuveriteľne zlepšil, stal sa z neho naozaj veľmi kvalitný futbalista,“ povedal o Hamšíkovi 35-ročný Nedvěd. Podľa niektorých informácií z talianskych médií sa bude Juventus po skončení aktuálnej sezóny znovu uchádzať o služby rodáka z Banskej Bystrice. Jedným z dôvodov je častá kritika stredovej formácie „bianconeri“, ktorej údajne chýba kreativita a dostatok nápadov. Stabilní členovia základnej zostavy Cristiano Zanetti a Antonio Nocerino podobne ako posila z FC Liverpool Momo Sissoko sú totiž zameraní skôr defenzívne.

debata chyba