Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Po tragédii bude Taliansko bez futbalu!

Prezident talianskeho futbalového zväzu zrušil víkendový program prvej a druhej ligy. Dôvodom boli násilnosti fanúšikov počas piatkového zápasu medzi Cataniou a Palermom a po zápase, ktoré viedli k smrti policajta. Hrať sa nebude ani stredajší prípravný zápas reprezentácie proti Rumunsku.

03.02.2007 07:33
debata

Dočasný prezident zväzu Luca Pancalli tak splnil svoju hrozbu, ktorou varoval fanúšikov v utorok. K radikálnemu kroku ho prinútili výtržnosti, ktoré počas minulého víkendu sprevádzali zápasy od prvej ligy až po amatérske súťaže a vyžiadali si jeden ľudský život.

Ďalšia tragická udalosť sa stala po piatkovom sicílskom derby Catania – Palermo, ktoré na pol hodiny prerušili kvôli tomu, že ihrisko zahltil slzný plyn. Po zápase talianske agentúry informovali, že tridsaťosemročný policajt podľahol zraneniu po tom, čo mu niekto zo skupiny fanúšikov Catanie hodil do tváre ručne vyrobenú bombu.

„To, čo sa stalo, je neakceptovateľné. Toto už nemá nič spoločné so športom, na niečo také nestačia slová. Futbal v Taliansku sa teraz musí zastaviť. Už je toho dosť,“ uviedol šéf zväzu Pancalli.

Futbalový zväz vo svojom oficiálnom vyhlásení uviedol, že zranený je ešte jeden policajt, ktorý sa nachádza v kritickom stave. Podľa odhadov bolo počas zápasu a po ňom zranených asi sto ľudí. „Sú to zločinci,“ povedal o fanúšikoch prezident klubu z Palerma Maurizio Zamparini. „Dnes sme prehrali všetci,“ dodal šéf klubu, ktorý v zápase vyhral 2:1.

debata chyba