Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Neymar na odchode? Paríž St. Germain drasticky znížil cenu

Do Paríža prišiel v roku 2017 za 222 miliónov eur a dodnes je najdrahším futbalistom histórie. Dni Brazílčana Neymara v PSG sa môžu chýliť ku koncu. Podľa portálu Fichajes sa vedenie klubu rozhodlo znížiť jeho cenu.

06.01.2023 17:45
Neymar. Foto:
Neymar si oblieka dres Paríž už od roku 2017.
debata

Kým pred rokom sa v súvislosti s prípadným prestupom Neymara spomínala suma nie menej ako sto miliónov eur, teraz je to omnoho menej. Vedenie Paríž St. Germain má byť ochotné zvažovať ponuky na úrovni 50 – 60 miliónov eur.

Fichajes dodáva, že v prípade Neymarovho odchodu by sa výrazne znížili mzdové náklady klubu, keďže Brazílčan zarába takmer 700-tisíc eur týždenne. O 30-ročnú superstar sa pritom majú zaujímať tri kluby z anglickej Premier League.

Andrej Kančelskis. Čítajte viac Ruská legenda o korupcii na MS 2018: Kúpili sme si všetky zápasy

Neymar predĺžil s Parížom zmluvu v roku 2021 a je platná do roku 2025. Jeho prístupnejšia cena by mohla k prestupovým rokovaniam pritiahnuť kluby ako Manchester City, Chelsea a Newcastle United.

Počas šiestich sezón v PSG strelil Neymar 115 gólov a zaznamenal 73 asistencií v 165 stretnutiach. S klubom vybojoval päť titulov v Ligue 1 a v roku 2020 priviedol tím prvýkrát v histórii do finále Ligy majstrov.

Neymar už v minulosti hovoril o svojej túžbe hrať v Premier League. „Páči sa mi herný štýl v Premier League a nasadenie tímov. Ktovie, rád by som ju jedného dňa zahral,“ uviedol pre The Sun v roku 2017.

Najlepší obrancovia vo svetovom futbale Fotogaléria - 25 fotiek Všetky fotky
25. Andreas Christensen - FC Barcelona
šport fb šablóna Dávame do pozornosti Aktuality, diskusie, komentáre... Pridajte sa k nám a sledujte našu FB stránku Šport.Pravda.sk

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Neymar #Paríž St. Germain #Ligue 1