Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Tvoril, bránil, vymýšľal. Manchester United chce uloviť lídra Francúzov

Manchester United sa snaží nájsť náhradu za Cristiana Ronalda, ktorý v novembri opustil klub. Nástupcom slávnej CR7 na Old Trafforde by mal byť francúzsky reprezentant Antoine Griezmann.

21.12.2022 18:00
WCup Argentina France Soccer Foto: ,
Antoine Griezmann sa predviedol na MS v Katare vo výbornej forme.
debata (1)

Podľa španielskych médií mali zástupcovia Manchestru predložiť Atléticu Madrid ponuku na nákup Griezmanna na úrovni 60 miliónov libier. Červený diabli sa Francúza snažili získať úž dávnejšie – ešte v čase, keď pôsobil v Reale Sociedad San Sebastian.

31-ročný Griezmann sa na MS v Katare prezentoval vynikajúcou formou. Nastúpil vo všetkých siedmich stretnutiach vicemajstrov sveta a zaznamenal tri asistencie. Bol tvorcom hry, svedomito si plnil aj defenzívne úlohy a pripravoval šance pre ofenzívny trojlístok Mbappé, Giroud, Dembélé.

Collage Maker-21-Dec-2022-02.42-PM Čítajte viac Je dobrý ako rohožka. V Paríži zneuctili Messiho

Griezmann sa stal pritom hráčom Atlética iba v októbri po tom, čo ho madridský klub vykúpil spod zmluvy s FC Barcelona. Jedným z dôvodov jeho predaja môže byť aj fakt, že Atlético nepostúpilo v Lige majstrov do vyraďovacej časti, čo prinesie tímu finančné straty.

Griezmann odohral v sezóne 2022–23 za Atlético 21 zápasov, v ktorých strelil šesť gólov a zaznamenal päť asistencií. Útočník začal svoju profesionálnu kariéru v Reale Sociedad a za baskický tím hral v rokoch 2009 až 2014 pred prestupom do Atletica.

Gianni Infantino Čítajte viac MS vo futbale každé tri roky? FIFA má ambiciózne plány

Tam pôsobil päť sezón, kým v roku 2019 neprestúpil do Barcelony, v ktorej sa dlhodobo nedokázal presadiť a tak putoval do známeho prostredia v madridskom tíme. Počas dvoch pôsobení v Atléticu strelil 147 gólov a zaznamenal 62 asistencií v 314 vystúpeniach, vyhral Španielsky superpohár, Európsku ligu a Superpohár UEFA a dostal sa do finále Ligy majstrov.

šport fb šablóna Dávame do pozornosti Aktuality, diskusie, komentáre... Pridajte sa k nám a sledujte našu FB stránku Šport.Pravda.sk

© Autorské práva vyhradené

1 debata chyba
Viac na túto tému: #Manchester United #francúzska futbalová reprezentácia #Antoine Griezmann #Old Trafford