Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Miliardári krúžia okolo Manchestru United. Kto chce kúpiť slávny klub?

Majitelia futbalového veľkoklubu Manchester United, rodina Glazerovcov, v utorok oznámili, že tím z Old Traffordu je na predaj. Odvtedy sa prihlásilo niekoľko zaujímavých mien.

25.11.2022 14:20
716843024 Foto:
Slogan proti dlhoročným majiteľom: "Milujeme United, nenávidíme Glazerovcov."
debata

Podľa Manchester Evening News je jedným z nich španielsky biznismen Amancio Ortega – majiteľ impéria Inditex, ktoré vlastní napríklad aj módny reťazec Zara.

Magazín Forbes odhadol Ortegov majetok na 61,3 miliardy dolárov a preto by pre neho kúpa špičkového futbalového klubu nemala byť problémom. Podľa britských médií sa cena za Manchester United môže vyšplhať na sedem miliárd dolárov.

Collage Maker-25-Nov-2022-08.23-AM Čítajte viac Prešľap českého komentátora, urazil diváčku. Šéf športu to žehlil

Možnosť prevzatia tímu z Old Trafford má skúmať aj technologický gigant Apple. Dôvodom sú aj jeho nedávne neúspechy pri snahe o získanie profesionálneho športového klubu v USA.

Najnovšie sa má o lukratívny obchod zaujímať Saudská Arábia. Minister športu, princ Abdulaziz bin Turki Al Faisal na margo toho uviedol, že štát by takúto aktivitu podporil.

739480076 Čítajte viac FIFA škodí futbalu. Europarlament si kopol do Kataru, vyzýva na zmeny

„Určite to podporíme, ak sa k nám pripojí akýkoľvek [saudskoarabský] súkromný sektor,“ povedal. „Pretože vieme, že sa to pozitívne odrazí na športe v rámci kráľovstva.“

Mnoho fanúšikov Manchestru United čaká na nových majiteľov už niekoľko rokov. Proti súčasným, rodine Glazerovcov, sa už niekoľko rokov vedú mohutné protesty a klub pod ich vedením na športovom poli stagnuje.

Krásna dcéra trénera Španielska, Sira Martinezová Fotogaléria - 16 fotiek Všetky fotky
Sira Martinezová má 23 rokov.
šport fb šablóna Dávame do pozornosti Aktuality, diskusie, komentáre... Pridajte sa k nám a sledujte našu FB stránku Šport.Pravda.sk

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Manchester United #Premier League #rodina Glazerovcov