Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov podcast Výsledky výsledky

Trpký koniec klubovej ikony. Ronaldo si v Manchestri United balí kufre

Hviezda svetového futbalu Cristiano Ronaldo s okamžitou platnosťou končí svoje pôsobenie v Manchestri United. Anglický klub o tom informoval na Twitteri.

22.11.2022 18:45 , aktualizované: 19:37
Cristiano Ronaldo Foto:
Cristiano Ronaldo.
debata (11)

V príspevku na sociálnej sieti zástupcovia červených diablov uviedli: „Cristiano Ronaldo opustí Manchester United po vzájomnej dohode s okamžitou platnosťou. Klub mu ďakuje za jeho obrovský prínos počas dvoch období, ktoré strávil na Old Trafforde.“

Počas pôsobenia v Manchestri United zaznamenal Ronaldo 145 gólov v 346 zápasoch. Klub Portugalčanovi a jeho rodine zaželal veľa úspechov v budúcnosti. „Všetci v Manchestri United sa naďalej sústreďujú na pokračovanie v napredovaní tímu pod vedením Erika ten Haga a na spoluprácu pri dosahovaní úspechov na ihrisku,“ uviedol manchesterský klub v oficiálnom vyhlásení.

Cristiano Ronaldo Čítajte viac Ronaldove slová neboli náhodné. Strhol na seba pozornosť úmyselne

Zatiaľ nie je jasné, kde bude kariéra Ronalda pokračovať. „Po rozhovoroch s Manchestrom United sme sa vzájomne dohodli na predčasnom ukončení zmluvy. Milujem Manchester United a milujem jeho fanúšikov, to sa nikdy nezmení. Zdá sa mi však, že nastal správny čas hľadať novú výzvu,“ uviedol podľa AP v prvej reakcii 37-ročný futbalista.

Ronaldo minulý týždeň v televíznom interview kritizoval vedenie klubu i trénera Erika ten Haga a vyhlásil, že sa ho snažia vyštvať z klubu. Tridsaťsedemročný útočník dal predtým viackrát najavo svoju nespokojnosť s pozíciou v klube – v závere ligového zápasu s Tottenhamom odmietol nastúpiť ako striedajúci hráč a namiesto toho odišiel zo striedačky.

Predčasne opustil ihrisko aj v prípravnom zápase s Vallecanom a v lete sa dožadoval prestupu, aby mohol hrať v Lige majstrov.

MS, prekvapenia Čítajte viac Top 10 senzácií: Keď Trnavčan vykopol majstrov sveta a Maďari plakali ako deti

V rozhovore sa Ronaldo sťažoval aj na zázemie v klube a vyhlásil, že Manchester Unitd od odchodu Alexa Fergusona v roku 2013 nenapreduje.

Taktiež kritizoval aj angažovanie dočasného trénera Ralfa Rangnicka, ktorý v minulej sezóne nahradil Oleho Gunnara Solskjaera. Ten Hag v reakcii na jeho slová uviedol, že zašiel priďaleko, že nerešpektuje trénera ani manažment klubu a nemal by už viac hrať za Manchester United.

Má Argentína najkrajšie fanúšičky na MS? Fotogaléria - 18 fotiek Všetky fotky
Ženská krása je v Dauhe nežiadaná, ale krásne...
šport fb šablóna Dávame do pozornosti Aktuality, diskusie, komentáre... Pridajte sa k nám a sledujte našu FB stránku Šport.Pravda.sk

© Autorské práva vyhradené

11 debata chyba
Viac na túto tému: #Cristiano Ronaldo #Manchester United