Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Tréner Sparty o tom, čo platí na Slováka: Musíte nad ním držať bič

Slovenský futbalový reprezentant Lukáš Haraslín zažíva vydarený záver jesennej časti najvyššej futbalovej súťaže v Česku. Po góle do siete Slovácka sa strelecky presadil aj vo víkendovom súboji Sparty Praha proti Českým Budějoviciam.

14.11.2022 16:30
Lukáš Haraslín. Foto:
Radosť krídelníka Sparty Praha Lukáša Haraslína po strelení gólu do bránky Českých Budějovíc.
debata

Jeho gól znamenal najtesnejšie víťazstvo Sparty 1:0. „Posledné zápasy sú z jeho strany veľmi dobré,“ cituje iSport.cz sparťanského trénera Briana Priskeho.

26-ročný krídelník bol vyhlásený za muža zápasu. „Je jedno, kto dá gól. Dôležité je, aby sme vyhrávali a doťahovali sa na prvé dva tímy, ktoré máme pred sebou,“ skonštatoval Haraslín.

737325857 Čítajte viac Vedci v tom majú jasno. Najväčší favorit futbalových MS nie je z Európy

Aktuálne stráca Sparta Praha na vedúcu Viktoriu Plzeň sedem bodov, na druhú Slaviu Praha päť bodov. Ofenzívne ladený Slovák strieda v Sparte lepšie momenty s tými horšími. V posledných týždňoch je ho plný trávnik a je produktívny.

Napríklad na jeseň 2021, krátko po príchode z talianskeho Sassuola, bol Slovák hrdinom. Rozhodol totiž pre Spartu jubilejné 300. derby proti Slavii. Na jar sa jeho forma vytratila a na ihrisku sa hľadal.

Antonín Panenka Čítajte viac Tiché a dobré dievča. Dcéra legendárneho Panenku prehrala boj s rakovinou

„Na Šula musíte neustále tlačiť, strážiť ho viac ako ostatných hráčov. Musíme od neho mať neustále čo najvyššie očakávania,“ priznal Priske po triumfe nad Českými Budějovicami. „V šatni je do dobrý chlapec, s dobrou mentalitou, ale musíte nad ním skrátka držať bič.“

Cez víkend však ukázal Slovák opäť svoju lepšiu stránku. Bol aktívny, zapájal sa do presingu a rozhodol o zisku troch bodov.

„Pripomínal mi znovu toho hráča z obdobia, keď do Sparty prišiel,“ uviedol futbalový tréner Zdeněk Ščasný v O2 TV Sport. „Ak sa mu budú vyhýbať zranenia, ešte nepovedal posledné slovo.“ Bodaj by mal český expert v prípade Haraslína pravdu.

32 dôležitých mužov. Kapitáni tímov na MS v Katare Fotogaléria - 32 fotiek Všetky fotky
Kapitán Argentíny Lionel Messi má z hráčov,...
šport fb šablóna Dávame do pozornosti Aktuality, diskusie, komentáre... Pridajte sa k nám a sledujte našu FB stránku Šport.Pravda.sk

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Sparta Praha #Lukáš Haraslín #česká futbalová liga #Brian Priske