Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Dva šlágre i šanca pre Slovákov. Liga majstrov ide do play off

Obhajca trofeje Real Madrid sa v osemfinále futbalovej Ligy majstrov stretne v repríze finále uplynulého ročníka s FC Liverpool.

07.11.2022 12:31 , aktualizované: 13:36
Stanislav Lobotka Foto:
Stanislav Lobotka v drese SSC Neapol
debata

Rozhodol o tom pondelňajší žreb v sídle UEFA vo švajčiarskom Nyone. Šlágrom bude dvojzápas medzi Bayernom Mníchov a Parížom St. Germain.

Neapol so slovenským reprezentantom Stanislavom Lobotkom zabojuje o postup proti Eintrachtu Frankfurt a Inter MIláno s Milanom Škriniarom proti FC Porto.

Real v minulej sezóne vyhral vo finále najprestížnejšej klubovej súťaže nad Liverpoolom 1:0. Jediný gól duelu na parížskom Stade de France dosiahol vtedy Vinicus Junior.

Paríž St. Germain bude chcieť Bayernu odplatiť finálovú prehru v Lige majstrov z roku 2020 v Lisabone. Stretli sa vo vzájomných dueloch aj v sezóne 2020/2021, vo štvrťfinálovom dvojzápase vtedy uspeli Parížania.

Bremer Čítajte viac Inter s kapitánom Škriniarom podľahol Juventusu

Víťazi základných skupín boli medzi nasadenými tímami a mužstvá, ktoré sa umiestnili na druhej priečke, figurovali ako nenasadené. Nemohli sa stretnúť kluby z jednej krajiny, ani súperi z rovnakej základnej skupiny.

Úvodné stretnutia osemfinále odohrajú 14. a 15., resp. 21. a 22. februára, odvety sú na programe 7., 8., 14. a 15. marca. Nenasadené tímy začnú v domácom prostredí.

Finále je ma programe v sobotu 10. júna 2023 na Atatürkovom štadióne v Istanbule. Vo vyraďovačke už neplatí pravidlo zvýhodnených gólov z ihrísk súperov.

Neymar, Kylian Mbappé Čítajte viac Parížania rozhodli v závere. Prečo nenastúpil Messi?

Po 180 minútach sa tak v prípade vyrovnaných výsledkov bude hrať predĺženie 2×15 minút, ak sa nerozhodne ani v ňom, bude nasledovať rozstrel z 11 m. Tento ročník je už 68. v elitnej európskej súťaži, resp. 31., odkedy UEFA zaviedla Ligu majstrov.

dvojice osemfinále Ligy majstrov 2022/2023:
RB Lipsko – Manchester City
FC Bruggy – Benfica Lisabon
FC Liverpool – Real Madrid
AC Miláno – Tottenham Hotspur
Eintracht Frankfurt – SSC Neapol
Borussia Dortmund – Chelsea Londýn
Inter Miláno – FC Porto
Paríž St. Germain – Bayern Mníchov

Kalendár LM 2022/23:

14., 15./21., 22. februára 2023: prvé zápasy osemfinále
7., 8./14., 15. marca: odvety osemfinále
17. marca: žreb štvrťfinále, semifinále
11./12. apríla: prvé zápasy štvrťfinále
18./19. apríla: odvety štvrťfinále
9./10. mája: prvé zápasy semifinále
16./17. mája: odvety semifinále
10. júna: finále (Atatürk Olympic Stadium, Istanbul)

Lahôdka, znie z Bayernu

Prečítajte si ohlasy na žreb osemfinále.

Thomas Müller, hráč Bayernu Mníchov: „Stretnú sa dva skvelé kluby. Žiaľ, jeden z tejto dvojice nepostúpi. Teším sa na tento veľký dvojzápas.“

Oliver Kahn, predseda predstavenstva Bayernu Mníchov: „Je to najťažší súper, akého sme mohli dostať.“

Hasan Salihamidžič, športový riaditeľ Bayernu Mníchov: „Top súper, top zápas. Dostali sme jedno z najlepších mužstiev sveta a Európy s mnohými hviezdami. Pre každého fanúšika budú tieto súboje lahôdkou. Tešíme sa na to.“

Edin Terzič, tréner Borussie Dortmund: „Čaká nás špičkový tím s (Pierreom Emerickom) Aubameyangom a (Christianom) Pulisicom, takže sa stretneme so známymi tváram. Samozrejme, chceme ísť do ďalšieho kola.“

Javier Zanetti, viceprezident Interu Miláno: „Pred hráčmi Porta máme veľký rešpekt. Vyhrali svoju skupinu a videl som ich duel s Atleticom Madrid, v ktorom si vytvorili veľa šancí. Dúfam však, že to zvládneme a osemfinále nás zastihne v dobrej forme.“

Luciano Spalletti, tréner SSC Neapol: "Každý súper v tejto fáze je náročný. Sme radi, že sme sa vyhli Parížu St. Germain. Eintracht je víťaz Európskej ligy, čo je druhá najvýznamnejšia súťaž v Európe. Ako tím sú na vzostupe, určite to nebude ľahké.“

Najhoršie bilancie tímov v základných skupinách LM Fotogaléria - 11 fotiek Všetky fotky
10. Debrecín; 2009/10 - 0 bodov, 5 strelených a...
debata chyba
Viac na túto tému: #liga majstrov #Stanislav Lobotka #Milan Škriniar