Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Ronaldo bol neškodný, United padli. Arsenal sa po derby vrátil na čelo

Futbalisti FC Liverpool triumfovali v nedeľňajšom zápase 15. kola Premier League na ihrisku Tottenhamu Hotspur 2:1 vďaka dvom gólom Mohameda Salaha. Hostia vyhrali po dvoch ligových prehrách a posunuli sa na 8. miesto.

06.11.2022 15:19 , aktualizované: 20:04
Cristiano Ronaldo Foto: ,
Hviezda Manchestru United Cristiano Ronaldo a Tyrone Mings z Aston Villy vo vzájomnej potýčke.
debata (1)

„The Reds“ sa dostali do vedenia v 11. minúte duelu, keď Darwin Nunez prihral na Sahala, ktorý zamieril presne k žrdi. Domáci však mohli za krátko vyrovnať, no Ivan Perišič trafil len konštrukciu brány Alissona Beckera.

Hostia tak po chybe Erica Diera zvýšili na 2:0, keď skóroval opäť Salah. Domáci napriek snahe v druhom polčase už len znížili. Harry Kane krížnou strelou prekonal Beckera a Tottenham tak po štvrtej prehre v sezóne zostal s 26 bodmi na štvrtom mieste.

Erling Haaland Čítajte aj Návrat do zostavy a 18. gól. Haaland rozuzlil zápas v nadstavení

Manchester United podľahol na ihrisku Aston Villy 1:3. Hostia prehrali prvýkrát po deviatich zápasoch vo všetkých súťažiach a patrí im 5. miesto v tabuľke.

Domáci otvorili skóre stretnutia už v 8. minúte, keď Leon Bailey krížnou strelou prekonal brankára Davida de Geu. Aston Villa krátko na to viedla už 2:0, keď Lucas Digne strelil gól z priameho kopu.

United síce znížili na konci prvého polčasu, Luka Shaw sa dostal k odrazenej lopte na hranici šestnástky a od domáceho Jacoba Ramseyho sa dostala do siete. Ten to však napravil na začiatku druhej časti, keď trafil do pravého horného rohu bránky a upravil na 3:1.

Stanislav Lobotka Čítajte aj Neapol s Lobotkom otočil zápas s prenasledovateľom, AC zachránil Giroud

Zverenci trénera Erika ten Haga tak prehrali štvrtý zápas v tejto sezóne. Nový tréner Aston Villy Unai Emery zaznamenal víťaznú premiéru.

Newcastle United triumfoval na ihrisku FC Southampton 4:1 a pripísali si tretie víťazstvo za sebou. „Straky“ sa dostali na priebežné 3. miesto v tabuľke.

Francúzsky útočník Michael Olise rozhodol v štvrtej minúte nadstaveného času o výhre Crystalu Palace nad West Hamom United 2:1.

Hráči Arsenalu zvíťazili v londýnskom derby na ihrisku FC Chelsea 1:0 a v Premier League predĺžili svoju šnúru bez prehry na sedem zápasov, pričom v šiestich zvíťazili.

Roztržka medzi hráčmi Chelsea a Arsenalu. Foto: SITA/AP, Kirsty Wigglesworth
Chelsea, Arsenal Roztržka medzi hráčmi Chelsea a Arsenalu.

Zverenci Mikela Artetu triumfovali po góle Gabriela v 63. minúte duelu a udržali sa na čele tabuľky o dva body pred Manchestrom City.

„The Gunners“ nadviazali na štvrtkové stretnutie Európskej ligy (EL), keď uspeli doma nad Zürichom. Na Stamford Bridge vyhrali po druhý raz za sebou, keď tam naposledy triumfovali 4:2. Pre domáceho útočníka Pierra-Emericka Aubameyanga to bol prvý zápas proti Arsenalu, v ktorom pôsobil v predchádzajúcej sezóne. Chelsea, ktorá nevyhrala už v štyroch dueloch po sebe, patrí 7. priečka.

Premier League – 15. kolo:

Tottenham Hotspur – FC Liverpool 1:2 (0:2)
Góly: 70. Kane – 11. a 40. Salah

Aston Villa – Manchester United 3:1 (2:1)
Góly: 7. Bailey, 11. Digne, 49. Ramsey – 45.+1 Ramsey (vlastný)

FC Southampton – Newcastle United 1:4 (0:1)
Góly: 89. Perraud – 35. Almiron, 59. Wood, 62. Willock, 90.+1 Guimaraes

West Ham United – Crystal Palace 1:2 (1:1)
Góly: 20. Benrahma – 41. Zaha, 90.+4 Olise

Chelsea Londýn – Arsenal Londýn 0:1 (0:0)
Góly: 63. Gabriel

Najlepší futbalisti v histórii Fotogaléria - 11 fotiek Všetky fotky
81. Josef Masopust
Kariérny vrchol:...

Standings provided by SofaScore LiveScore
1 debata chyba
Viac na túto tému: #Arsenal Londýn #Chelsea FC