Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov podcast Výsledky výsledky

Messi bude mať nový klub! Eurá vymení za doláre

Pred rokmi proti sebe nastupovali ako súperi v Lige majstrov. Teraz sa ich cesty krížia opäť, ale pri inej konštelácii.

31.10.2022 15:45
Messi Beckham Foto:
Lionel Messi (FC Barcelona) a David Beckham (PSG) počas zápasu Ligy majstrov v apríli 2013.
debata

Účastník americkej MLS Inter Miami má eminentný záujem o Lionela Messiho.

Floridský klub, ktorému z pozície prezidenta a spolumajiteľa šéfuje legendárny Angličan David Beckham, je „extrémne sebavedomý“, že argentínsku hviezdu aj podpíše.

Informoval o tom futbalový expert David Ornstein, ktorý píše pre rešpektovaný portál The Athletic. Inter verí, že dohodu o pôsobení Messiho v Miami spečatí tesne po MS v Katare.

Sedemnásobný víťaz Zlatej lopty pre najlepšieho futbalistu planéty vlani šokoval športový svet, keď odišiel z Barcelony do Paríža.

Kylian Mbappé Čítajte viac Čo je neslušné? Mbappé je kalorická bomba pre daňové úrady

So Saint-Germain ho viaže zmluva, ktorá vyprší na konci aktuálneho ročníka. Vo francúzskej metropole zarába 30 miliónov eur za sezónu a Parížania by si ho radi udržali.

V hre je aj Barcelona, ktorá túži po tom, aby sa bývalý líder vrátil späť. Lenže experti sa zhodujú, že najväčšie šance má americký Inter.

Messi bude mať na budúce leto 36 rokov a záver jeho úžasnej kariéry sa blíži. V americkej MLS by sa „nepretrhol“ a zarobil by poriadny balík – nielen vďaka peniazom od Interu, ale aj od sponzorov.

Toto sú najväčší futbaloví neverníci Fotogaléria - 10 fotiek Všetky fotky
Christian Keller spôsobil roztržku v šatni...

Dá sa očakávať, že jeho príchod do Miami, kde žije početná hispánska komunita, by spôsobil futbalový „boom“.

Jeden z najlepších hráčov v histórii futbalu by rovnako ako jeho predchodca Pelé (1975–1977 za New Cosmos) opäť o niečo pozdvihol reputáciu MLS.

„Ak z Paríža odíde, radi by sme ho videli v našom klube. S Davidom ho viaže bývalá rivalita a priateľstvo, veríme, že to zohrá úlohu. Sám povedal, že by si rád v USA zahral,“ povedal v lete spolumajiteľ Interu Jorge Mas pre Miami Herald.

Messi v tejto sezóne nastúpil za PSG v 17 stretnutiach (Ligue 1, Liga majstrov, francúzsky Superpohár), k 12 gólom stihol pridať aj 13 asistencií.

Rozhodkyne na futbalových MS 2022 Fotogaléria - 18 fotiek Všetky fotky
Karen Medinová Diazová z Mexika je rozhodkyňou...
debata chyba
Viac na túto tému: #futbal #PSG #Lionel Messi #Inter Miami