Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Diváci hádzali po Guardiolovi mince. Vyprovokovať ich mala aj jedna veta

V nedeľnom šlágri 11. kola anglickej Premier League 2022/2023 medzi domácim FC Liverpool a Manchestrom City videl diváci jediný gól.

17.10.2022 11:37
Pep Guardiola Foto: ,
Tréner Manchestru City Pep Guardiola počas zápasu s Liverpoolom.
debata

V 76. min sa oň postaral egyptský útočník Mohamed Salah, ktorý rozhodol o triumfe „The Reds“ 1:0 nad úradujúcim šampiónom.

Duel na štadióne Anfield bol vybičovaný emóciami na oboch stranách, čo vyústilo do červenej karty pre trénera Liverpoolu Jürgena Kloppa, či incidentu, pri ktorom fanúšikovia ohadzovali kouča ManCity Pepa Guardiolu mincami.

Britain Soccer Premier League Čítajte viac Dúbravka so stopkou. Arsenal zvýšil náskok, pomohol mu Liverpool

Guardiolu rozzúril neuznaný gól Phila Fodena z 53. min, rozhodca Anthony Taylor ho odriekol po porade s VAR pre faul Haalanda na Fabinha v zárodku gólovej akcie. Rozčarovaný španielsky tréner gestikuloval aj smerom k divákom, ktorí ho „za odmenu“ ohadzovali mincami.

Podľa zahraničných médií im zakričal „This is Anfield“ (Toto je Anfield), slávny nápis pred vstupom na hraciu plochu.

„Nabudúce im to pôjde lepšie. Netrafili ma, o rok to skúsia znova. Hodili toľko mincí, ale neuspeli. Pred rokmi sa však trafili,“ povedal Guardiola, ktorý pripomenul napadnutie autobusu ManCity fanúšikmi Liverpoolu pred zápasom Ligy majstrov roku 2018.

Klopp sa svojmu náprotivkovi ospravedlnil za incident na štadióne Anfield.

„Je to hrozné. Je mi to ľúto, nemalo sa to stať,“ uviedol nemecký kormidelník. Hlavný arbiter ho v 86. min vykázal z lavičky po tom, ako emotívne reagoval na žltú kartu pre svojho zverenca Thiaga Alcantaru.

„Je to o emóciách, bola to moja chyba. V tom momente som to prehnal. Poznám sa, mám 55 rokov a zaslúžil som si červenú kartu,“ vysvetlil sa Klopp.

FC Liverpool po stretnutí vyjadril sklamanie zo správania sa fanúšikov ManCity, prezentovali sa hanlivými pokrikmi a poškodili stenu štadióna nevhodnými graffiti.

Manchester City utrpel prvú prehru v aktuálnej sezóne, čím pomohol vedúcemu Arsenalu Londýn. Ten v nedeľu zvíťazil na pôde Leeds United 1:0 gólom Bukaya Saku z 35. minúty a na čele súťaže má štvorbodový náskok.

Najlepší futbalisti v histórii Fotogaléria - 11 fotiek Všetky fotky
81. Josef Masopust
Kariérny vrchol:...

Na obhajcu titulu sa bodovo dotiahol tretí Tottenham Londýn, ktorý v sobotu zdolal FC Everton 2:0. Manchester United zostal na piatej pozícii o tri body za FC Chelsea, keď v nedeľu aj s Cristianom Ronaldom v zostave remizoval doma s Newcastlom United 0:0.

Slovenský brankár Martin Dúbravka, ktorý je v Manchestri United na hosťovaní z Newcastlu, nebol v dueli proti svojmu kmeňovému zamestnávateľovi na súpiske.

debata chyba
Viac na túto tému: #Pep Guardiola #FC Liverpool #Jürgen Klopp