Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Vysoké platy kvária Barcelonu. Viceprezident prezradil aj výšku rozpočtu

Viceprezident FC Barcelona Eduard Romeu na štvrtkovej tlačovej konferencii informoval o podrobnostiach finančného stavu zadlženého klubu.

06.10.2022 19:39
Eduard Romeu. Foto:
Viceprezident FC Barcelona Eduard Romeu.
debata

Ako napísal portál forcabarca.sk, Barcelona nebude mať platy hráčov na udržateľnej úrovni dovtedy, kým neodídu jej najstarší hráči, alebo sa im neskončia zmluvy.

Myslel tým lukratívne kontrakty hráčov ako Gerard Pique, Sergio Busquets a Jordi Alba. Klub sa v posledných rokoch dokázal zbaviť vysokých platov Lionela Messiho, Luisa Suareza či Antoina Griezmanna.

Collage Maker-05-Oct-2022-10.31-PM Čítajte viac Pätica z Man City, líder z Paríža. Kto sú najdrahší futbalisti súčasnosti?

Podľa Romeua boli ročné platové výdavky klubu na úrovni 518 miliónov eur, no po príchode letných posíl ako Lewandowski, Koundé a Raphinha sa vyšplhali na 656 miliónov. Zámerom vedenia klubu v najbližších rokoch je znížiť tieto výdavky na maximálne 500 miliónov.

Viceprezident ďalej prezradil zaujímavú informáciu v súvislosti s výškou rozpočtu na sezónu 2022/23. Tá má byť 1,4 miliardy eur a zisk po zdanení sa má pohybovať na úrovni 275 miliónov.

FC Barcelona má však ešte ďaleko k tomu, aby sa zbavila všetkých dlhov, ktoré malo nahromadiť predchádzajúce vedenie. Romeu uviedol, že klub mal k júnu čistý dlh vo výške 608 miliónov eur.

šport fb šablóna Dávame do pozornosti Aktuality, diskusie, komentáre... Pridajte sa k nám a sledujte našu FB stránku Šport.Pravda.sk

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #rozpočet #fc barcelona #zmluvy