Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Senzačný gól v americkej MLS. Napriahol z polovice ihriska a má rekord

Arménsky stredopoliar Columbusu Crew Lucas Zelarayan sa v stredajšom ligovom zápase MLS proti Charlotte FC postaral o najdlhší úspešný priamy kop v histórii súťaže.

06.10.2022 09:30
Lucas Zelarayan. Foto:
Lucas Zelarayan.
debata (2)

V 36. minúte stretnutia Major League Soccer zbadal Zelarayan vybehnutého hosťujúceho brankára Charlotte Kristijana Kahlinu asi 15 metrov pred vlastnou bránkou.

Armén neváhal a rýchlo napriahol a namieril priamy kop rovno na bránku. Podľa MLS Communications išlo o zásah z najväčšej vzdialenosti z priameho kopu v histórii súťaže – čiže od roku 2010, odkedy sa táto štatistika začala evidovať.

Zelarayan úspešný priamy kop bol kopnutý zo vzdialenosti 56,1 yardov (51,3 metra). Doterajší rekord z kopačky Jamieho Smitha z mája 2011 meral 52 yardov (47,5 metra).

30-ročný arménsky reprezentant skóroval od svojho vstupu do MLS v roku 2020 už 17-krát spoza šestnástky a v tomto ukazovateli je suverénom celej súťaže.

Jeho unikátny gól však Columubusu k víťazstvu nepomohol, duel proti Charlotte FC sa napokon skončil nerozhodne 2:2. Columbus ešte bojuje o postup do vyraďovacej časti MLS.

šport fb šablóna Dávame do pozornosti Aktuality, diskusie, komentáre... Pridajte sa k nám a sledujte našu FB stránku Šport.Pravda.sk

© Autorské práva vyhradené

2 debata chyba
Viac na túto tému: #MLS #Columbus Crew #Lucas Zelarayan