Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Arsenal sa vrátil na čelo. Nastúpil zaň najmladší hráč v histórii ligy

Futbalisti Arsenalu Londýn zostali aj po zápasoch 8. kola na čele tabuľky anglickej Premier League.

18.09.2022 15:17 , aktualizované: 20:00
Gabriel Jesus, Granit Xhaka Foto: ,
Hráči Arsenalu Gabriel Jesus a Granit Xhaka oslavujú druhý gól v zápase proti Brentfordu.
debata

V nedeľu vyhrali na ihrisku Brentfordu hladko 3:0 a majú náskok jedného bodu pred Manchestrom City a Tottenhamom Hotspur.

Arsenal potvrdil úlohu favorita už v prvom polčase, keď sa presnými hlavičkami presadili William Saliba a Gabriel Jesus.

Nathan Collins, Jack Grealish Čítajte aj Po Haalandovom rekorde prišiel brutálny zákrok na Grealisha. Šestka Tottenhamu

Krátko po zmene strán zvýraznil náskok londýnskeho tímu portugalský stredopoliar Fabio Vieira parádnou ďalekonosnou strelou od žrde.

Tréner Arsenalu poslal v nadstavenom čase na trávnik iba 15-ročného stredopoliara Ethana Nwaneriho. Ten sa tak stal najmladším futbalistom, ktorý kedy zasiahol do nejakého zápasu Premier League.

Nwaneri, ktorý sa narodil nigérijským rodičom a má britské občianstvo, prekonal doterajší rekord Harveyho Elliotta. Súčasný hráč Liverpoolu nastúpil v lige ešte v drese svojho predchádzajúceho zamestnávateľa Fulhamu, keď mal 16 rokov a 30 dní.

Nwaneri je zároveň od nedele najmladší hráč v histórii Arsenalu s účasťou v akomkoľvek súťažnom zápase, tento rekord doteraz držal Cesc Fabregas.

Najurážanejší futbalisti Premier League Fotogaléria - 10 fotiek Všetky fotky
10. David de Gea (Manchester United): 1394...

Pred sezónou sa čakalo, že ju strávi v tíme Arsenalu do 18 rokov, jeho výkony ho však rýchlo posunuli do klubovej 21-ky. Zranenia Martina Odegaarda a Oleksandra Zinčenka donútili pred víkendom kouča Mikela Artetu, aby do tímu povolal aj mladého stredopoliara.

Severoírsky školák Christopher Atherton sa predtým v tomto týždni stal historicky najmladším hráčom v súťaži mužov vo Veľkej Británii. Za FC Glenavon nastúpil vo veku 13 rokov a 329 dní, pripomenula agentúra AFP.

Cristiano Ronaldo Čítajte aj Ronaldo odbil zdravotníčku, ktorá chcela fotku. Jeho priaznivci schladili kritikov

Everton si pripísal prvé víťazstvo v novej ligovej sezóne, doma si poradil s West Hamom United 1:0. Jediný gól zaznamenal francúzsky útočník Neal Maupay v 53. minúte. West Ham je so štyrmi bodmi v pásme zostupu.

Premier League – 8. kolo:

FC Brentford – Arsenal Londýn 0:3 (0:2)
Góly: 17. Saliba, 28. Jesus, 49. Vieira

FC Everton – West Ham United 1:0 (0:0)
Gól: 53. Maupay


Standings provided by SofaScore LiveScore
debata chyba
Viac na túto tému: #Premier League #Arsenal Londýn