Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Neuerova hlavička hanbu neodvrátila. Nechýba vám Lewandowski, pýtali sa kouča

Futbalisti Bayernu Mníchov prehĺbili krízu v nemeckej Bundeslige, keď v bavorskom derby senzačne prehrali na ihrisku Augsburgu 0:1.

18.09.2022 10:46 , aktualizované: 11:23
Mergim Berisha Foto: ,
Mergim Berisha z Augsburgu oslavuje gól do siete Bayernu.
debata

Obhajca titulu nevyhral v štvrtom ligovom zápase za sebou a utrpel prvú prehru v sezóne.

Augsburg pritom v prvých troch domácich zápasoch nezískal ani bod.

“Po štyroch zápasoch bez víťazstva sa cítime zahanbene. Ťažko hovoriť o pozitívach z tohto zápasu. Vypracovali sme si množstvo šancí a jednoznačne sme mali vyhrať, ale nedokázali sme ani jednu úspešne zrealizovať a odchádzame bez bodu,” povedal útočník Bayernu Thomas Müller podľa espn.com.

Štvorzápasovú šnúru bez prehry v Bundeslige zažil naposledy pred 20 rokmi.

Bayern vystrelil 21-krát, z toho sedemkrát na bránu, ale 34-ročného poľského brankára Rafala Gikiewicza neprekonal.

Thomas Müller Čítajte aj Trápenie Bayernu v lige pokračuje, padol s Augsburgom! Reus sa zranil

V Bundeslige neskórovali hráči bavorského veľkoklubu prvýkrát od 9. februára 2020 (vtedy proti Lipsku) a ukončili 87-zápasovú sériu s minimálne jedným streleným gólom.

Jediný gól zápasu strelil v 59. minúte Mergim Berisha, keď strelou zvnútra šestnástky nedal Manuelovi Neuerovi žiadnu šancu.

Tréner Bayern Julian Nagelsmann reagoval zmenami, na ihrisko poslal Serga Gnabryho, neskôr Marcela Sabitzera a Erica Maxima Choupa-Motinga s Josipom Stanišičom za Sadia Maného a Jamala Musialu.

V záverečnom zúfalom tlaku takmer vyrovnal brankár Neuer, keď sa po rohu v 95. minúte dostal k hlavičkovému zakončeniu, ale jeho pokus efektne vyrazil Gikiewicz.

“Tréner nám povedal, že to bude zápas, v ktorom prehráme 0:5, alebo vyhráme 1:0 a mal pravdu. Bayern môžete zdolať len keď budete trochu riskovať.

Samozrejme Mané, Gnabry, Müller, či Musiala sú skvelí hráči, ale na ihrisku je to boj 11 proti 11. Som veľmi šťastný,” povedal podľa agentúry AP brankár víťazov Gikiewicz. Augsburg v Bundeslige neremizoval 16 zápasov za sebou.

Trénera Bayernu Nagelsmanna sa novinári spýtali, či mu nechýba klasický útočník. Bavori nepriviedli nikoho, kto by nahradil Roberta Lewandowského, ktorý po ôsmich rokoch odišiel do Barcelony.

Robert Lewandowski Čítajte aj V La Lige je nezastaviteľná. Barcelone pomohli aj Lewandowského góly

„Čo sa zmení, ak poviem áno alebo nie? Nezáleží na tom, ako odpoviem na túto otázku. Ak poviem nie, ľudia povedia, že nechcem vidieť problém. Ak áno, tak napíšete, že nám Lewandowski chýba. Dnes sme mali na lavičke klasickú deviatku – Choupa-Motinga. Inú nemáme,“ uviedol.

V porúrskom derby vyhral Dortmund nad Schalke 1:0, keď o všetkom rozhodol v 79. minúte hlavičkou 17-ročný Youssoufa Moukoko. Nemecký útočník sa tak stal najmladším strelcom v “revierderby” v histórii.

Najdrahšie prestupy trénerov v histórii futbalu Fotogaléria - 10 fotiek Všetky fotky
10. Mark Hughes. Z Blackburnu do Manchestru...

Škvrvnou na triumfe Dortmundu, ktorý sa dostal na čelo tabuľky, je zranenie kapitána Marca Reusa. Ten po súboji s Florianom Flickom opustil ihrisko po necelej polhodine hry na nosidlách.

Dva mesiace pred začiatkom majstrovstiev sveta v Katare je tak opäť ohrozený štart skúseného nemeckého reprezentanta na veľkom turnaji.

Tridsaťtriročný smoliar vynechal pre zranenia posledné štyri významné medzinárodné podujatia.

Standings provided by SofaScore LiveScore

Poliakovi to v Barcelone sype

Robert Lewandowski strelil ďalšie dva góly a futbalisti FC Barcelona sa po hladkom víťazstve 3:0 nad Elche dostali priebežne na prvé miesto La Ligy.

Katalánci sú po šiestich kolách bez prehry, z líderskej pozície ich ale môže zosadiť zatiaľ stopercentný Real Madrid, ktorý čaká v nedeľu mestské derby na ihrisku Atletica.

Anna Lewandowská, manželka kanoniera FC Barcelona Fotogaléria - 12 fotiek Všetky fotky
Anna Lewandowská, manželka futbalistu FC...

Šance posledného Elche na dobrý výsledok klesli už v 14. minúte, keď Gonzalo Verdu stiahol unikajúceho Lewandowského a videl červenú kartu.

Hostia na Camp Nou pomerne dlho odolávali, ale v závere polčasu napokon inkasovali dva góly. Skóre otvoril zblízka v 34. minúte Lewandowski a o osem minút neskôr sa po krásnej individuálnej akcii presadil Memphis Depay, ktorý nastúpil netradične v útoku. Po zmene strán sa opäť presadil Lewandowski a strelil v drese Barcy už svoj 11. gól v ôsmich zápasoch vo všetkých súťažiach.

Katalánci zaváhali len v prvom kole, potom prišlo päť víťazstiev za sebou.

“Prvýkrát po dvoch rokoch budeme zaspávať ako lídri,” povedal po zápase tréner Xavi Hernandez podľa agentúry AFP.

David Beckham Čítajte aj V rade stál 13 hodín. Beckham prezradil, prečo sa zriekol výsady

“Spravili sme si domácu úlohu a získali sme tri body. Sme na správnej ceste,” dodal. Xavi po prehre v Lige majstrov na ihrisku Bayernu Mníchov rotoval so zostavou, keď nastúpili Frenkie de Jong s Franckom Kessiem a Depay sa posunul do útoku.

Lewandowski bol aj blízko k hetriku, ale jeho šancu na tretí gól zmaril brankár Edgar Badia. Poľský veterán hral do 72. minúty, keď ho za ovácií barcelonských fanúšikov vystriedal Ferran Torres.

“Vedeli sme, že bude strieľať góly a že bude rozdielovým hráčom, ale prekvapil ma po osobnostnej stránke,” povedal Xavi na adresu Lewandowského. “Má v sebe neuveriteľnú pokoru, tvrdo pracuje a je hladný po úspechu,” dodal.

Vinícius Júnior Čítajte aj Pri kritike Viníciusa padlo slovo opica, osobnosti to odsúdili. Ozval sa aj Pelé

Zdá sa, že Barcelona v poľskom útočníkovi konečne našla náhradu za chýbajúce góly Lionela Messiho a opäť zabojuje o majstrovský titul, ktorý získala naposledy v roku 2019.

Príchod Lewandowského a ďalšie letné príchody vrátili na tribúny divákov a po slabších návštevách v minulej sezóne chodí teraz na zápasy 85.000 ľudí.

“Nadšenie našich fanúšikov je citeľné. Na štadióne, ale aj v uliciach mesta vládne skvelá atmosféra. Ľudia sa spojili a podporujú Barcelonu viac ako kedykoľvek predtým,” dodal Xavi.


Standings provided by SofaScore LiveScore
debata chyba
Viac na túto tému: #Bayern Mníchov #Robert Lewandowski