Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Podpísal päťročný kontrakt. Kto je Tuchelov nástupca?

Novým trénerom anglického futbalového klub Chelsea FC sa stal Brit Graham Potter. Na poste nahradil Thomasa Tuchela, ktorého tím odvolal v stredu, deň po prehre v úvodnom dueli skupinovej fázy Ligy majstrov na ihrisku Dinama Záhreb 0:1.

08.09.2022 16:04 , aktualizované: 19:39
Anglicko Futbal Chelsea dohoda Potter Brighton Foto: ,
Graham Potter.
debata

Potter podpísal s londýnskym tímom päťročný kontrakt.

„Sme nadšení, že sme pritiahli Grahama do Chelsea. Je nesmierne talentovaný a má aj zručnosti, ktoré presahujú mimo futbalového ihriska. Vo svojom predchádzajúcom pôsobisku zanechal veľkú stopu,“ uviedol riaditeľ Chelsea Todd Boehly.

Štyridsaťsedemročný kormidelník viedol od roku 2019 Brighton & Hove Albion, jeho bývalí zverenci sú v tabuľke o dve miesta a tri body pred Chelsea na 4. mieste.

Britain Soccer Chelsea Tuchel Fired Čítajte viac Podrobnosti o vyhodení. Desaťminútový rozhovor a čas na zbalenie

Po zhode na podmienkach s Potterom sa Chelsea ešte musela dohodnúť s Brightonom. Podľa informácií denníka The Mirror sa prestupová čiastka za trénera mohla pohybovať na úrovni až 23 miliónov eur.

Nemecký kormidelník Tuchel vydržal na lavičke „The Blues“ v novej sezóne iba sedem zápasov. Podľa britských médií bol dôvodom rozchodu aj jeho napätý vzťah s novým vedením klubu a niektorými hráčmi.

Potter bol od roku 2019 trénerom „čajok“, jeho už niekdajší zverenci sú v tabuľke momentálne o dve miesta a tri body pred Chelsea na 4. mieste. Predtým viedol Swansea (2018 – 2019) a Östersund (2011 – 2018).

Britain Soccer Premier League Čítajte viac Prehra v Záhrebe mu podpílila stoličku. Tuchel v Chelsea skončil

Ako hráč pôsobil na pozícii ľavého obrancu. Kariéru odštartoval v Birmingham City (1992), ukončil ju v Macclesfielde (2005). Najviac stretnutí odohral v drese tímu York City (2000 – 2003) – 114.

Medzi ďalších kandidátov na uvoľnené miesto trénera Chelsea patrili momentálne nezamestnaní Mauricio Pochettino a Zinedine Zidane, ašpirantom bol aj Ruben Amorim, ktorý v súčasnosti vedie portugalský Sporting Lisabon.

„Som nesmierne hrdý, že budem reprezentovať Chelsea FC, tento fantastický klub. Som nadšený zo spolupráce s novým vedením klubu. Tiež by som sa chcel úprimne poďakovať Brightonu za to, že mi umožnil túto príležitosť,“ povedal Potter, ktorý povedie tím už v sobotu na ihrisku Fulhamu.

Najkrajšie futbalistky sveta Fotogaléria - 21 fotiek Všetky fotky
Toto sú najkrajšie futbalistky planéty....

Standings provided by SofaScore LiveScore
debata chyba
Viac na túto tému: #Chelsea FC #Thomas Tuchel #Graham Potter