Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Ako chudobný príbuzný. Plat Dúbravku patrí k najnižším v Man Utd

Z priemerne zarábajúceho hráča Newcastle United sa stal jedným z najhoršie platených. V hviezdami nabitom tíme je Martin Dúbravka až na spodku platového rebríčka.

03.09.2022 07:00
713028334 Foto:
Martin Dúbravka.
debata (10)

Keďže Dúbravka odišiel do Manchestru United iba na hosťovanie je takmer isté, že sa slovenskému brankárovi plat v porovnaní s Newcastlom nezmenil.

Podľa portálu capology.com zarába Dúbravka 38-tisíc libier týždenne (1,98 milióna ročne). No nemožno sa čudovať, že pri top hviezdach svetového futbalu ako Cristiano Ronaldo, David de Gea či Raphael Varane, sa môže žilinský rodák cítiť ako chudobný príbuzný.

Martin Dúbravka a bratia Zíkovci. Čítajte viac Dúbravkov manažér exkluzívne: Na zmluve robilo 12 právnikov

Z pohľadu 27-členného tímu je príjem Slováka piatym najnižším. Na menej ako Dúbravka si prídu iba mladíci Diogo Dalot, Facundo Pellistri, Anthony Elanga a Teden Mengi.

Pre porovnanie, Ronaldo zarobí týždenne 515-tisíc libier, čo je takmer 14-násobok Dúbravkovej mzdy. No a lepšie to nevyznieva ani v prípade priemerného príjmu hráča Manchestru United.

Platy futbalistov Manchestru United Fotogaléria - 24 fotiek Všetky fotky
1. Cristiano Ronaldo - 31 002 667 eur

Ten je podľa sportac.com 138-tisíc libier týždenne, čiže takmer štvornásobne vyšší, než má slovenský brankár. Bez ohľadu na platové podmienky má Dúbravka životnú šancu presvedčiť vedenie klubu, trénera a milióny fanúšikov po celom svete, že si zaslúži omnoho viac, ako má v súčasnosti.

šport fb šablóna Dávame do pozornosti Aktuality, diskusie, komentáre... Pridajte sa k nám a sledujte našu FB stránku Šport.Pravda.sk

© Autorské práva vyhradené

10 debata chyba
Viac na túto tému: #futbal #Manchester United #Martin Dúbravka