Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Veľké víťazstvo v derby pre Man Utd. Proti Liverpoolu stačili dva góly

V dohrávke 3. kola anglickej Premier League zvíťazil Manchester United nad FC Liverpool 2:1. Po hanebných prehrách s Brightonom (1:2) a Brentfordom (0:4) sa červení diabli dočkali prvého triumfu v sezóne.

22.08.2022 22:55
Britain Soccer Premier League Foto: ,
Víťazný gól v ostro sledovanom zápase strelil Marcus Rashford.
debata

Zverenci Erika Ten Haga získali prvé body v sezóne a v tabuľke sa posunuli na 14. miesto. Ich rival je s dvoma bodmi až na 16. priečke.

United, ktorí nastúpili bez Cristiana Ronalda i kapitána Harryho Maguirea, sa mohli ujať vedenie už v desiatej minúte. Anthony Elanga však po prihrávke Bruna Fernandesa trafil iba žrď. Domáci pokračovali v aktivite a v 16. minúte otvorili skóre, keď si Jadon Sancho zasekol Jamesa Milnera a strelou k žrdi prekonal Alissona.

V závere prvého polčasu si dal Fernandes takmer vlastný gól. Portugalčan v snahe odkopnúť loptu trafil na bránkovej čiare stojaceho obrancu Lisandra Martineza, ktorý následne odkopol loptu do bezpečia.

David Hancko Čítajte viac Hancko na manželku nedal. Plíšková: Tlačila som na Malorku

V 52. minúte Old Trafford zaburácal druhýkrát. Striedajúci Anthony Martial vysunul Marcusa Rashforda, ktorý zoči-voči Alissonovi nezaváhal a ukončil 17-zápasové gólové suchoty.

Rashford bol pri chuti a po peknej individuálnej akcii mohol pridať ďalší presný zásah, no z hranice šestnástky mieril nad brvno. Liverpoolu sa v 82. minúte podarilo už iba skorigovať výsledok po hlavičke Mohameda Salaha.

Premier League – 2. kolo:
Manchester United – FC Liverpool 2:1 (1:0)
Góly: 16. Sancho, 52. Rashford – 82. Salah


Standings provided by SofaScore LiveScore

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #futbal #Manchester United #Premier League #FC Liverpool