Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Toto veľmi bolí! Na Hanckov silný odkaz reagujú fanúšikovia emotívne

Český ligový futbal žije odchodom slovenskej hviezdy. Doterajší kapitán pražskej Sparty Dávid Hancko sa definitívne sťahuje do Holandska.

22.08.2022 13:03
debata (6)

Novým pôsobiskom mladého stopéra sa stal slávny Feyenoord Rotterdam, ktorý za novú akvizíciu zaplatí klubu z Letnej osem miliónov eur.

Hancko sa s Prahou lúči po štyroch rokoch. Okrem futbalových úspechov našiel v českej metropole aj pohodu v súkromí. Vzal si za manželku českú tenistku Kristýnu Plíškovú, spolu majú syna Adama.

Nie div, že Praha, Sparta zvlášť, prirástla Hanckovi k srdcu. A tomu zodpovedá aj jeho odkaz, ktorý poslal fanúšikom prostredníctvom Instagramu.

David Hancko Čítajte viac Nastal ten správny čas. Hancko je v Rotterdame, Sparte idú milióny

"Ahoj Manšaaaft. Ahoj Sparta. Ahoj sparťania. Veľmi ťažko sa mi hľadajú slová, pretože to bolo najťažšie rozhodnutie v mojej kariére, ale nastal čas sa posunúť ďalej. A viem, že bez mojich spoluhráčov, trénerov, fanúšikov a všetkých ľudí v SPARTE by nebolo možné, aby sa toto stalo a preto vám chcem všetkým poďakovať za všetko, čo ste pre mňa urobili!

Stal som sa tu lepším futbalistom ale myslím, že aj človekom a za to vám ďakujem. Sparta mi navždy prirástla k srdcu a budem naďalej jej najväčším fanúšikom a prajem jej len to najlepšie. Ďakujem za všetko a verím, že naše cesty sa ešte raz znovu spoja. Váš Hanci," napísal slovenský reprezentant.

Jeho slová vyvolali množstvo pozitívnych reakcií.

Ktorí majitelia naliali do klubu najviac a koľko? Fotogaléria - 19 fotiek Všetky fotky
14. West Ham United: 92 miliónov eur. (Na...

„Navždy náš kapitán,“ odpísal mu jeden z priaznivcov Sparty. „Nechal si tu všetko, nech sa ti darí,“ dodal ďalší. „Toto nás veľmi bolí,“ pridali sa iní.

Hancko prišiel na Letnú v roku 2019 z Fiorentiny v rámci ročného hosťovania. V uplynulej ligovej sezóne dal sedem gólov a pripísal si aj päť asistencií, ďalšie dva góly dal v Európskej lige. Zmluvu v Sparte mal do júna 2024.

© Autorské práva vyhradené

6 debata chyba
Viac na túto tému: #AC Sparta Praha #Feyenoord Rotterdam #Dávid Hancko