Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Slovenský súboj na San Sire. Škriniar ustrážil Strelca a spol.

Futbalisti Interu Miláno sú po dvoch dueloch v novej sezóne talianskej Serie A naďalej stopercentní. Vicemajster si na domácej pôde bez problémov poradil so Speziou 3:0. Z víťazstva sa tešil Milan Škriniar, za hostí nastúpil v druhom polčase David Strelec.

20.08.2022 23:05 , aktualizované: 21.08.2022 11:56
Joaquín Correa Foto: ,
Joaquín Correa bozkáva spoluhráča z Interu Edina Džeka po góle proti Spezii.
debata

Úspešný návrat na San Siro absolvoval Romelu Lukaku, ktorý si v minulej sezóne obliekal dres Chelsea Londýn. Belgický útočník neskóroval, ale bol pri dvoch góloch Interu. Zásahy domácich si podelili Lautaro Martínez, Hakan Calhanoglu a Joaquin Correa.

Inter od úvodu dominoval, no skóre otvoril až desať minút pred prestávkou. Lukaku hlavou sklepol loptu Martinezovi a argentínsky útočník parádnou strelou bez prípravy dostal domácich do vedenia.

“Sme šťastní, pretože sme hrali dobre. Máme šesť bodov,” povedal podľa AFP Martinez, ktorý je rád, že opäť tvorí nebezpečné útočné duo s Lukakuom s prezývkou “LuLa”.

Ktorí majitelia naliali do klubu najviac a koľko? Fotogaléria - 19 fotiek Všetky fotky
14. West Ham United: 92 miliónov eur. (Na...

Lukaku mohol ešte pred zmenou strán aj skórovať, ale jeho pokus hlavou sa skončil na brvne.

Inter sa dostal do vedenia 2:0 už po siedmich minútach druhej časti a výraznou mierou sa pod to podpísal Škriniar. Slovenský obranca podporil ofenzívu, po kombinácii s Lukakuom chcel pätičkou vysunúť svojho belgického spoluhráča, ale lopta sa odrazila k Calhanogluovi a ten nezaváhal.

Lukaku v 68. minúte prenechal miesto Edinovi Džekovi a pri odchode z ihriska si vyslúžil ovácie domáceho publika.

Minútu pred odchodom Lukakua prišiel na ihrisko Strelec a krátko po svojom príchode mohol znížiť na 1:2. Zblízka však nedokázal v ťažkej pozícii namieriť presne a nedal Spezii šancu pomýšľať na bodový zisk. Víťazstvo “modro-čiernych” potom potvrdil v 82. minúte Correa, ktorému po skvelej akcii ponúkol gól striedajúci Džeko.

“Hrali sme dobre v oboch polčasoch. Spezia ukázala v predchádzajúcich zápasoch svoju kvalitu. Vedeli sme, že nás nečaká ľahký súper, ale dobre sme sa pripravili a zvládli sme duel výborne,” povedal tréner Interu Simone Inzaghi pre Sky Sport Italia.

Joaquín Correa Čítajte aj Slovenský súboj na San Sire. Škriniar ustrážil Strelca a spol.

Škriniar odohral za Inter celý zápas, klub v sobotu oznámil, že slovenský stopér ostane v Miláne. Koniec špekuláciám o jeho prípadnom odchode urobil podľa talianskych médií prezident klubu Steven Zhang, ktorý sa rozhodol odmietnuť aj poslednú ponuku Paríža St. Germain za obrancu. Inter chce teraz so Škriniarom rokovať o novom kontrakte.

V ďalších troch sobotňajších zápasoch padol len jeden gól. Taliansky reprezentant Domenico Berardi oslávil nový trojročný kontrakt so Sassuolom víťazným gólom nad nováčikom z Lecce.

Dvadsaťosemročný Berardi, ktorý je celú kariéru verný Sassuolu, strelil svoj 102. gól v Serie A. Bezgólové remízy sa zrodili v zápasoch FC Turíno – Lazio Rím a Udines – Salernitana. V drese Salernitany odohral celý zápas slovenský obranca Norbert Gyömbér.

Roztržky futbalových trénerov Fotogaléria - 8 fotiek Všetky fotky
Thomas Tuchel - Antonio Conte (2022): Najnovší...

Serie A – 2. kolo:

Inter Miláno – Spezia Calcio 3:0 (1:0)
Góly: 35. Martinez, 52. Calhanoglu, 82. Correa
M. Škriniar (Inter) odohral celé stretnutie – D. Strelec (Spezia) hral od 67. min

Sassuolo Calcio – US Lecce 1:0 (1:0)
Gól: 40. Berardi

Udinese Calcio – US Salernitana 0:0
ČK: 45.+3 Perez (Udinese)
N. Gyömbér (Salernitana) odohral celé stretnutie a dostal ŽK

FC Turín – Lazio Rím 0:0

Tanguy Ndombele Čítajte aj Konkurencia pre Lobotku. Neapol angažoval posilu z Premier League

Standings provided by SofaScore LiveScore
debata chyba
Viac na túto tému: #Inter Miláno #Milan Škriniar #Spezia Calcio #Dávid Strelec