Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Stratil niekedy nervy, bol agresívny? Ferguson na súde bránil legendu United

Legendárny tréner futbalistov anglického klubu Manchester United sir Alex Ferguson v piatok vypovedal ako svedok v súdnom procese s obvineným Ryanom Giggsom.

20.08.2022 14:25
Alex Ferguson Foto: ,
Bývalý tréner Manchestru United sir Alex Ferguson prichádza na súdny proces s Ryanom Giggsom.
debata

Štyridsaťosemročný Walesan čelí obvineniam z napadnutia dvoch žien a ublíženia na zdraví. Jednou z nich je jeho niekdajšia priateľka Kate Grevilleová a druhou jej sestra Emma.

Súdne pojednávanie sa malo začať už v januári, no pre pandémiu ochorenia COVID-19 ho museli preložiť.

Giggs strávil celú profesionálnu hráčsku kariéru v ManUnited, kde ho s výnimkou poslednej sezóny viedol spomenutý 80-ročný Ferguson. Ten v súdnej sieni na adresu Giggsa povedal, že mal „fantastickú povahu“.

Ryan Giggs. Čítajte viac Manipulátor a tyran? Exhviezde Manchestru United hrozí päť rokov basy

Upriamil pozornosť na jeho dlhú hráčsku kariéru a na to, že viacerí mali Giggsa ako vzor. „Splnil všetko, čo sme si kedy priali,“ povedal.

Na otázku Giggsovho právnika, či niekedy zažil, že by Giggs „stratil nervy alebo bol agresívny“, Ferguson odpovedal: „Nie.“

Rodák zo škótskeho Glasgowa ďalej na adresu svojho bývalého dlhoročného zverenca poznamenal, že mnohokrát dával v šatni Giggsa za príklad ostatným, najmä keď potreboval mužstvu „vyčistiť žalúdok“.

Najurážanejší futbalisti Premier League Fotogaléria - 10 fotiek Všetky fotky
10. David de Gea (Manchester United): 1394...

Hráči si potom podľa neho zvykli hovoriť, že keď trénerovo vyčíňanie zniesol Giggs, mali by i ostatní.

Niekdajší skvelý krídelník sa údajne od augusta 2017 do novembra 2020 správal nátlakovo voči svojej už bývalej priateľke, pričom ju aj jej sestru údajne aj fyzicky napadol.

Incident sa vraj udial 1. novembra 2020 v Giggsovom dome vo Worsley a svojej vtedajšej partnerke spôsobil zranenia.

Alex Ferguson Čítajte viac Sir Alex je späť. Ikonický tréner má novú úlohu v Manchestri United

Bývalý futbalista poprel svoju vinu, ale koncom júna definitívne odstúpil z funkcie hlavného trénera reprezentácie Walesu, aby nenarúšal atmosféru v tíme pred jesennými majstrovstvami sveta v Katare.

Počas procesu Giggs na súde povedal, že mal síce povesť neverníka, ale „nikdy“ fyzicky nenapadol ženu.

Giggs počas hráčskej kariéry absolvoval rekordných 963 zápasov v drese Manchestru United a nastrieľal v nich 114 gólov. Na Old Trafforde získal 13 majstrovských titulov. V reprezentácii Walesu pridal 12 gólov v 64 zápasoch. Walesania sa na svetovom šampionáte predstavia premiérovo od roku 1958.

šport fb šablóna Dávame do pozornosti Aktuality, diskusie, komentáre... Pridajte sa k nám a sledujte našu FB stránku Šport.Pravda.sk
debata chyba
Viac na túto tému: #Manchester United #Alex Ferguson #Ryan Giggs